Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Datum: 3 april '08

Nieuwe bouwmogelijkheden voor starters en ouderen

Bestemmingsplan Pierik fase 2 vastgesteld

De gemeente Dinkelland heeft op 27 maart de goedkeuring van de provincie Overijssel gekregen voor het bestemmingsplan Pierik fase 2.

Toelichting

In de eerste fase zijn op het Pierik reeds 130 woningen gerealiseerd. Nu het bestemmingsplan is goedgekeurd kunnen er nog eens 170 woningen extra worden gebouwd. De bouw van deze woningen zal in een tweetal fasen gaan verlopen. Het eerste deelgebied omvat ruim 100 woningen. In dit deel is ruimte gereserveerd voor 31 goedkope koop- en huurwoningen voor met name starters en 13 geschakelde koopwoningen voor met name senioren. De overige kavels zijn bestemd voor particuliere woningbouw. Overeenkomstig de woonvisie en het gemeentelijk gronduitgiftebeleid zullen deze kavels ook voor het grootste deel ten goede komen aan de doelgroep starters/ouderen. Het tweede deelgebied wordt door een globale bestemming geregeld en moet nog nader worden uitgewerkt.

Wethouder Kleissen: "Het is mooi dat het bestemmingsplan nu rond is. Met name voor starters zijn er nu weer volop nieuwe mogelijkheden om te gaan bouwen in Denekamp. Zo bekijken we op dit moment in overleg met Woonmaatschappij Dinkelborgh op welke wijze we kunnen voldoen aan de behoefte aan goedkope starterswoningen. We hebben hiervoor in het bestemmingsplan dan ook 31 kavels gereserveerd."

Gedeputeerde Rietkerk voegt daar aan toe: "De provincie Overijssel heeft de groep van starters op de woningmarkt hoog in het vaandel staan. Daar moeten echt passende woningen voor een passende prijs voor gebouwd worden. Wij zijn dus verheugd dat de gemeente Dinkelland aan deze groep extra aandacht besteedt. Dat geldt ook voor ouderen, die specifieke woonwensen hebben. Mooi plan dus."

Inmiddels zijn alle mensen die zich hebben ingeschreven voor een bouwkavel aangeschreven om te inventariseren in hoeverre ze nog interesse hebben in een kavel op het Pierik. Voor alle geĂŻnteresseerden zal dan eind mei of begin juni een informatiebijeenkomst worden gehouden. De planning nu is dat het bouwrijp maken net voor of net na de bouwvak kan worden aanbesteed en zo spoedig mogelijk daarna zal starten. Het bouwrijp maken zal dan tot ongeveer het eind van het jaar duren. De uitgifte van de bouwkavels zal na de bouwvak starten.

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Team Communicatie, Joost Meijer, telefoonnummer 0541-854 100 of 06-16594593 of jwg.meijer@dinkelland.nl.


---- --