Leiden: Verdachte van zakkenrollen aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag 3 april een 27 jarige vrouw uit Bulgarije aangehouden op verdenking van het plegen van zakkenrollerij. Een klant in een warenhuis hoorde dat de ritssluiting van haar rugtas werd geopend en keek om. Op dat moment draaiden twee vrouwen die dicht op haar stonden zich vliegensvlug van haar weg en toonden belangstelling voor de kledingbakken in de buurt. Nog voordat de klant kon reageren zijn de vrouwen weggerend in de richting van de uitgang. De klant kreeg echter de verdachte te pakken en riep om hulp. Personeel kon voorkomen dat de verdachte er vandoor ging en belde de politie.

Leiden: Verdachte van dealen drugs aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag 3 april een 53 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het dealen van drugs op het Papegaaibolwerk. Agenten zagen de verdachte, een bekende van de politie, met een aantal drugsgebruikers, en spraken hem aan. De agenten vonden een plasticzakje met daarin zeventien bolletjes cocaïne en zes bolletjes heroïne. De drugs, twee mobiele telefoons en een hoeveelheid geld werden in beslaggenomen voor verder onderzoek.

Leiden: Aanrijding fietser en bromscooter

Vrijdag 4 april even na 11.00 uur vond op het fietspad op de kruising Willem de Zwijgerlaan/ Sumatrastraat een aanrijding plaats tussen een 70 jarige fietsster uit Leiden en een 19 jarige bromscooterbestuurder uit Oegstgeest. De bestuurder van de bromscooter remde hard af voor de fietsster, maar kwam ten val. Hij gleed enkele meters door en raakte de fiets, waardoor ook de vrouw viel. De vrouw werd met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het LUMC. De politie onderzoekt de aanrijding en verzoekt getuigen, die nog niet met de politie hebben gesproken, zich te melden via 0900 - 8844, bureau Leiden-Noord.

Leiden: Verdachte van heling fiets aangehouden

De politie heeft vrijdagmorgen 4 april een 16 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van heling c.q. diefstal van een fiets. Agenten zagen de Leidenaar fietsen vanaf de Oude Rijn in de richting van Kaasmarkt. Omdat de fiets kenmerken van diefstal vertoonde is de Leidenaar gecontroleerd op de Kaasmarkt. Uit de politiegegevens bleek dat de fiets geregistreerd stond als gestolen. Volgens de Leidenaar had hij de fiets op straat gevonden. De fiets is inbeslaggenomen.

Leiderdorp: Controle geslotenverklaring

De politie heeft donderdag 3 april wederom bromfietsers gecontroleerd op het rijden in een geslotenverklaring op de Laan van Berendrecht. Er werd tussen 11.30 en 12.15 uur en 14.45 en 15.15 uur gecontroleerd. Zeven bestuurders negeerden de geslotenverklaring en reden toch de straat in. De politie zal op deze locatie blijven controleren.

Alphen aan den Rijn: Auto weg na woninginbraak

In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 april is ingebroken in een woning aan de Loevestein. Men is de woning binnengekomen via de vermoedelijk niet afgesloten schuifpui. Naast een digitale camera en een geldbedrag is de inbreker er ook met de personenauto, een grijze Mitsubishi Colt, er vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal en verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden via 0900 - 8844.