Ingezonden persbericht


Persbericht Driebergen, 3 april 2008
Eerste projectweek in het kader van maatschappelijke stage in Nederland groot succes

VMBO-leerlingen van het Meerstroom College in Utrecht hebben van 17 tot 19 maart hun maatschappelijke stage (MaS) uitgevoerd. In samenwerking met Diverse City hebben ze invulling gegeven aan hun maatschappelijke stage door verschillende vormen van vrijwilligerswerk te doen.

Projectweek

De projectweek (17-19 maart) werd georganiseerd in samenwerking met Diverse City (DC). DC is een project van Youth for Christ Nederland (YfC) en heeft als doel de jongeren bewust te maken van hun rol in de maatschappij en om ze enthousiast te krijgen om zich in te zetten voor een ander. Stop Talking! is het motto. Ter afsluiting van de week kregen de leerlingen tijdens het buurtfeest een certificaat uitgereikt ter ere van hun inzet. De projectweek is onderdeel van de maatschappelijke stage die iedere middelbare scholier moet lopen. Het Meerstroom College is de eerste school in Nederland die op deze manier de maatschappelijke stage voor haar leerlingen heeft verzorgd.

Acitiviteiten

Naast het organiseren van het buurtfeest gingen de leerlingen ook zelf helpen in de wijk. De leerlingen deden allerlei soorten van vrijwilligerswerk. Zo gingen de leerlingen onder andere de senioren in verzorgingstehuis Swellengrebel bezoeken. De projectmedewerkers van Diverse City hebben zich deze week ook ingezet en leiding gegeven aan de leerlingen. Willeke Koppenol, projectmedewerker DC, is erg enthousiast over de week: "Op een gegeven ogenblik kwamen de jongeren zelf met ludieke ideeën over de invulling van het vrijwilligerswerk. Het was leuk om te merken dat ze zo enthousiast waren." Ook Erwin Dernison, één van de initiatiefnemers van MaS vanuit het college, is zeer tevreden over de week: "De leerlingen hebben zich fantastisch ingezet. Vooral de samenwerking tussen leerlingen van de tweedeklas Meerstroom College en de senioren van verzorgingstehuis Swellengrebel was geweldig. Jongens die volgend jaar kiezen voor de afdeling Techniek waren spelletjes aan het spelen met bejaarden in de koffieruimte van Swellengrebel. Dit ging zo ontzettend leuk dat één mevrouw specifiek naar een leerling had gevraagd om haar op te komen halen voor de activiteitenmiddag bij ons op school. De bejaarden hebben genoten van optredens door leerlingen van het Meerstroom College en hebben ook de certificering van de tweedejaars leerlingen kunnen meemaken als afsluiting van de maatschappelijke stage."

Toekomst
Na deze eerste geslaagde projectweek in het kader van de maatschappelijke stage, kijkt Diverse City met verwachting uit naar de eerstvolgende projectweken. Deze vinden plaats in Rotterdam bij het Calvijn College ( 19 tot en met 23 mei) en bij het City College ( 1 tot en met 5 juli).