Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Ermelo - Man betrapt op diefstal

Donderdagavond rond 23:30 is een 31-jarige man uit Harderwijk aangehouden nadat hij was betrapt bij de diefstal van een beeldscherm uit een pand op het terrein van Veldwijk.

Twee toezichthouders van Veldwijk betrapten de man toen hij uit een ingegooide ruit van een gebouw stapte. Het beeldscherm afkomstig uit het gebouw lag op de grond. Zij hebben hem in bedwang gehouden in afwachting van de komst van de politie. Nadat de politie arriveerde is de man, die een veelpleger bleek te zijn, aangehouden op verdenking van diefstal. Uit het pand is nog een tweede beeldscherm gestolen. Deze is niet teruggevonden. De politie heeft de verdachte meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Putten - Man verdacht van diefstal dozen sigaretten

Een 29-jarige man uit Ermelo is donderdag 3 april aangehouden op verdenking van diefstal van ongeveer 15 dozen sigaretten (met daarin een wisselende hoeveelheid sloffen) met een totale waarde van enkele duizenden euro's.

De sigaretten zijn gestolen uit een bedrijf aan de Voorthuizerstraat in Putten. De verdachte werkte bij dit bedrijf. Hij is betrapt op de diefstal na onderzoek door de leiding van het bedrijf, die hierop de politie heeft gealarmeerd. De verdachte had de sigaretten niet meer in zijn bezit. De politie onderzoekt de inbraak en wat er met de sigaretten gebeurd is. Tegen de 29-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nunspeet / Elspeet / Vierhouten - Verkeerscontroles

Tijdens een zogenaamde 'handhavingsavond' heeft de politie woensdagavond 3 april op diverse locaties in Nunspeet, Elspeet en Vierhouten verkeerscontroles gehouden.

Hierbij zijn bekeuringen uitgereikt voor diverse overtredingen, waaronder niet dragen van de gordel (15x), snelheidsovertredingen (17x) en het rijden in verboden richting (7x). Ook zijn 40 blaastesten afgenomen. Alle gecontroleerde automobilisten bleken tot tevredenheid van de politie geen alcohol te hebben gebruikt.

Putten - Vrouw bij supermarkt beroofd

Donderdag 3 april is een 64-jarige vrouw uit Putten bij een supermarkt aan de Dorpsstraat in Putten beroofd door een nog onbekende man.

De vrouw stond op het punt om met haar man boodschappen te gaan doen toen het echtpaar bij hun auto aangesproken werd door een man. De man vroeg of zij geld konden wisselen. Het echtpaar voldeed aan zijn verzoek maar vlak nadat de man wegliep bleek al het papiergeld van de vrouw uit haar portemonnee te zijn verdwenen. De echtgenoot van de 64-jarige vrouw probeerde de man nog te achterhalen maar tevergeefs.

De politie is op zoek naar getuigen die de man hebben zien lopen. Het gaat om een man met een getint uiterlijk, ongeveer 1,65 m. lang, 35-40 jaar oud, gekleed in een halflange bruine jas. De man spreekt gebrekkig Nederlands. Hij is voor het laatst gezien toen hij een steeg inliep bij een makelaarskantoor op de Harderwijkerstraat. Mensen die iets gezien hebben kunnen bellen met 0900-8844.

Harderwijk - Man aangehouden na vernielen ruit hotel

Een 37-jarige man uit Doesburg is donderdagavond 3 april rond middernacht aangehouden door de politie voor het vernielen van een ruit van een hotel aan de Smeepoortstraat.

De man had zich kort daarvoor in het hotel agressief gedragen nadat hij te horen had gekregen dat het hotel volgeboekt was. Ondanks dit gegeven eiste de man een kamer. Nadat hij met behulp van enkele gasten het hotel uitgewerkt was heeft hij de ruit vernield. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten voor de nacht. Hij is vanochtend verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


---- --