Gemeente Epe


De gemeenteraad heeft donderdag 3 april ingestemd met het raadsvoorstel minimabeleid in Epe: Iedereen doet mee!

De gemeente Epe wil graag dat alle inwoners meedoen aan sociale, culturele en sportieve activiteiten. Vandaar dat de gemeente op twee manieren mensen met een minimuminkomen (tot 112,5% van de bijstandsnorm) helpt:


·Ouders van schoolgaande kinderen (tot 18 jaar) kunnen een bijdrage van ¤ 100,- krijgen uit het Schoolfonds. Hiervan kan bijvoorbeeld het schoolreisje of een schoolgerelateerde sportactiviteit betaald worden.


·Alle inwoners van Epe met een minimum inkomen kunnen ¤ 75,- per persoon krijgen en zo meedoen met bijvoorbeeld sportactiviteiten of een abonnement nemen op een krant.

Wethouder van Nuijs: "Ik vind het belangrijk dat iedereen die daar recht op heeft, meedoet met deze regeling. Vandaar dat inwoners zelf het geld krijgen en niet een pasje of een strippenkaart. Zo hoeven mensen zich niet te schamen voor het feit dat ze geld krijgen". De gemeente hoopt zo dat iedereen die recht heeft op het geld er ook gebruik van maakt.

Het nieuwe beleid wordt vanaf medio 2009 jaarlijks geëvalueerd. Aan de hand van deze evaluatie kan de gemeente zien in hoeverre er behoefte is aan de regeling en of iedereen écht kan meedoen. Ook zal er een minima-effectrapportage worden opgesteld om te kijken of het minimabeleid van de gemeente werkt.

Hoe kunt u een bijdrage aanvragen?
U kunt bij de Publiekswinkel in het gemeenthuis in Epe een aanvraagformulier ophalen. U kunt dit formulier ook telefonisch aanvragen op telefoonnummer (0578) 67 87 87.

Andere maatregelen
Verder heeft de gemeenteraad besloten om de inkomensgrens voor de collectieve aanvullende zorgverzekering te verruimen en om een huisbezoekproject te starten om inwoners tussen de 65-75 jaar te attenderen op inkomensondersteunende regelingen.

Deze nieuwe regelingen komen voort uit het collegeakkoord. Na de verkiezingen in 2006 is afgesproken dat mensen met een beperkt inkomen toegang moeten kunnen hebben tot welzijn, sport en cultuur.