Ingezonden persbericht


Sportservice Midden Nederland
Postbus 2657

3430 GB Nieuwegein
PERSBERICHT

Medewerkers Huis van de Sport sportief in actie

De medewerkers van de sportbonden en sportorganisaties gevestigd in het Huis van de Sport in Nieuwegein hebben gisteren, donderdag 3 april, meegedaan aan de landelijke recordpoging 30minutenbewegen. Anneke Raven, gedeputeerde van de provincie Utrecht, deed na het startschot om 11.30 uur, enthousiast mee aan de warming up gegeven door Sportservice medewerkster Edith Horsting.

Zo'n 150 deelnemers wandelden door het Huis van de Sport. Buiten, op het parkeerterrein, werd volop gevolleybald, gevoetbald, gebasketbald en floorbal gespeeld. Op de oproep om in het oranje gekleed te gaan, had bijna iedereen gehoor gegeven. Op deze manier benadrukten de medewerkers hun steun aan de campagne 30-minuten-bewegen. Bewegen is natuurlijk gezond, maar het was vooral erg leuk en gezellig om samen in beweging te zijn.

Recordpoging

Het totaal aantal deelnemers in Nieuwegein is door organisator Sportservice Midden Nederland doorgegeven aan het NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) die daarmee het landelijk record 30-minuten-bewegen kan vaststellen. Op www.nisb.nl staat vermeld dat 190.249 mensen in heel Nederland hebben meegedaan.

Het doel van de recordpoging is aandacht vestigen op de NISB-campagne 30minutenbewegen. Bijna de helft van de Nederlanders beweegt nog steeds niet voldoende. Om gezond te blijven en je lekker te voelen zou je per dag minimaal 30 minuten moeten bewegen. Meer informatie over de campagne staat op www.30minutenbewegen.nl. Goed en gezond bewegen is de basis voor elke sport en daarom omarmen de sportbonden van het Huis van de Sport, maar ook de provincie dit geweldige initiatief.

Huis van de Sport
In het Huis van de Sport zijn de volgende organisaties gevestigd: Hockeybond, Cricketbond, Honk- en softbalbond, Wielrenunie, Zwembond, Watersportverbond, Basketbalbond, Volleybalbond, Kanobond, Triathlon-bond, Jeu de boules-bond, Stichting Commissie Watersport Opleidingen, Floor en Unihockeybond, Sportservice.Net, Hockey Magazine, NL Coach en Sportservice Midden Nederland.

Fotobijschriften:

Foto 1: De directeuren van de sportorganisaties hebben uit handen van gedeputeerde Anneke Raven een 30minutenbewegen hesje ontvangen. Op de foto: Hans Botman (Nederlands Floor en Unihockeybond), Johan Wakkie (hockeybond), Matthijs Huizing (volleybalbond), Hajo van der Harst (Sportservice Midden Nederland), Anneke Raven (Provinciale Staten) en Rembert Groenman (Triathlonbond).

Foto 2: De medewerkers van het Huis van de Sport begonnen met een gezamenlijke warming up aan de 30-minuten-bewegen. Gedeputeerde Anneke Raven deed enthousiast mee (tweede van links).





Noot aan de redactie:
Voor meer informatie, foto's en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Karin Beenen
Sportservice Midden Nederland
T: 030-7513846
E: kbeenen@sportservicemiddennederland.nl
www.sportservicemiddennederland.nl


---- --