Ingezonden persbericht


BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 4 april 2008

Lama's maken zich op voor laatste tv-seizoen en theatertour

De Lama's stoppen ermee. Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Ruben van de Meer en Jeroen van Koningsbrugge hebben besloten op het hoogtepunt van hun succes als Lama afscheid te nemen van hun publiek op TV en in het theater. Vanaf september zendt BNN de laatste 10 afleveringen van het succesvolle programma uit. In oktober start de afscheidstour langs alle grote theaterzalen. BNN is in gesprek met De Lama's om een nieuw programma te ontwikkelen dat in het voorjaar van 2009 te zien zou moeten zijn bij de omroep.

Directeur Televisie Pim Castelijn over het afscheid van De Lama's: 'De Lama's stoppen in hun huidige bezetting, maar BNN gaat zeker door met humor en improvisatie op televisie. We hebben hier heel veel van geleerd en gaan op zoek naar nieuw talent. Daarnaast zijn we blij dat we met het viertal bezig zijn om ook na De Lama's bij BNN programma's te blijven maken.'

Het nieuws dat De Lama's aan de vooravond staan van hun laatste seizoen op televisie en in het theater, is vanmiddag om 16.00 uur als eerste aan honderden fans bekendgemaakt. In Hotel Arena in Amsterdam traden De Lama's speciaal voor hen op. Ook hebben De Lama's hun allergrootste fan gekozen, die tijdens één van de laatste televisieopnamen naast Patrick Lodiers mag plaatsnemen om het aanbod voor het Moordspel te doen.

BNN begon na een jaar 'oefenen en uitproberen' in 2004 met het eerste TV-seizoen van De Lama's. Een jaar later gingen De Lama's ook de theaters in met De Lama's on Tour. Na acht seizoenen TV, drie seizoenen theater, Platina en Gouden DVD's, een nominatie voor de Gouden Roos in Montreux, de Hoofdprijs voor het Beste Amusements- programma en een Televizierring stoppen ze er nu mee. In het najaar staan de Lama's nog zes weken lang in het theater en op 5 december is de laatste aflevering te zien bij BNN op 3.



Noot aan de redactie:

Voor meer informatie en beeld: BNN Communicatie,
Monique Rütter, tel: 035-6268913, monique.rutter@bnn.nl

Night of Comedy Productions,
Olaf Hovers, 020-6252896, olaf.hovers@nightofcomedy.nl Info over De Lama's
De Lama's: openstaande rekeningen, verf op acrylbasis, ongebleekt papier, kortingen bij de banketbakker en speeddaten in de provincie. Maar ook: twee platina en twee gouden DVD's, een Gouden Televizierring, de Hoofdprijs voor beste amusementsprogramma en een nominatie voor de Gouden Roos in Montreux. De Lama's zijn met hun improvisatietalenten nog steeds ongekend populair. In de voorstelling probeert presentator en aangever Patrick Lodiers zijn Lama's hoog in de boom te krijgen met de vertrouwde ingrediënten: van 'roetsjbaan', 'ik-wil-graag-zien', de 'datingshow', de 'voorwerpenronde', 'eerste zin laatste zin' tot de 'draaideur', het 'moordspel' en de 'doventolk'. Met hun spelregels en suggesties uit het publiek doen De Lama's datgene wat zij als geen ander kunnen: een hilarisch potje improviseren. De Lama's on Tour bestaat uit Ruben Nicolai, Tijl Beckand, Ruben van der Meer, Jeroen van Koningsbrugge en presentator Patrick Lodiers.

Info over de laatste tour
De Lama's: So Long, Farewell, Auf Wiedersehen, Goodbye De Lama's stoppen ermee. Na acht seizoenen TV, drie seizoenen theater, Platina en Gouden DVD's, een nominatie voor de Gouden Roos in Montreux, de Hoofdprijs voor het Beste Amusementsprogramma en een Televizierring nemen ze dit najaar afscheid van hun publiek op TV en in het theater. De afscheidstour in het theater trekt 6 weken lang door Nederland en België en bezoekt daarbij Amsterdam, Breda, Den Haag, Groningen, Heerlen, Rotterdam en Antwerpen.

Kaarten
Voor speeldata kijk op www.delamasontour.nl. Kaarten voor deze tour zijn te koop bij de Nationale Theaterkassa, telefoon 0900-9203 of www.ntk.nl. Daarnaast worden er in Breda, Groningen, Heerlen en Rotterdam ook kaarten verkocht aan de kassa's van theaters.