Gemeente Hattem

Let op EMBARGO
Tot vrijdagavond 4 april 2008, 21.00 uur

Bevelvoerder Gerrit de Boer benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau

Hattem, 3 april 2008 - Gerrit de Boer wordt op 4 april aansstaande benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn 26-jaar durende inzet als lid van het korps vrijwillige brandweer Hattem.

De heer de Boer was sinds januari 1982 onafgebroken lid van het korps en is per 1 maart jl. gestopt met zijn werkzaamheden voor het korps. Tijdens de afscheidsreceptie in de brandweerkazerne van Hattem (Verlengde Parklaan 36) zal burgemeester P.A. Zoon aan de heer De Boer de koninklijke onderscheiding uitreiken.

De heer De Boer kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en is daarom, mede gelet op de aard, de duur en de uitstraling van de activiteiten voor de samenleving, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Loopbaan
Decorandus was sinds 1982 lid van het korps vrijwillige brandweer Hattem. Van brandwacht 2e klas heeft hij zich in de loop der jaren opgewerkt tot bevelvoerder met de rang van brandmeester.

Ondernemingsraad
Decorandus was, sinds de oprichting van de Ondernemingsraad van de gemeente Hattem, namens de brandweer gedurende drie perioden (van telkens drie jaar) lid van deze Ondernemingsraad. Betrokkene bezette hier de kwaliteitszetel voor de brandweer.