Ministerie van Buitenlandse Zaken

Koenders verwelkomt Wassenaar als nieuwste `Millennium Gemeente'

03 apr 2008 | Met de onthulling van een millenniumbord verwelkomde minister Koenders de gemeente Wassenaar woensdag als de nieuwste `Millennium Gemeente' van Nederland.

`Millenium Gemeenten' zijn gemeenten die zich inzetten voor het bereiken van de zogenaamde Millenium Ontwikkelingsdoelen, de internationale afspraken om in 2015 de armoede wereldwijd met vijftig procent te verminderen.

"Er zijn zestig gemeenten in Nederland die net als Wassenaar `Millennium Gemeente' zijn. Driekwart van die gemeenten is actief op het gebied van internationale samenwerking. Dat is uniek in Europa", aldus Koenders (Ontwikkelingssamenwerking).

In zijn toespraak prees Koenders burgermeester Hoekema en het gemeentebestuur voor hun besluit om als gemeente een bijdrage te leveren aan het bereiken van de Millenniumdoelen.

Koenders ging ook in discussie met leerlingen van het Rijnlands Lyceum en het Adelbertcollege in Wassenaar. De Wassenaarse scholen geven steun aan een school in Kenia en een ziekenhuis in Ghana. "Daarmee help je niet alleen de mensen in ontwikkelingslanden, het is ook een ervaring die je zelf de rest van je leven meeneemt", zei Koenders tegen de leerlingen.

Meer informatie


* Lees meer over de "Millenium Gemeente" campagne Externe link


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl