Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VAN DEN ENDE & DEITMERS NIEUWE AANDEELHOUDER HYVES

Amsterdam, 4 april 2008. Van den Ende & Deitmers neemt een substantieel minderheidsbelang in internetfenomeen Hyves. Hyves is Nederlands drukst bezochte internetsite met 6,5 miljoen unieke bezoekers per maand en ontving in 2007 Hyves de prijs voor meest innovatieve bedrijf.

Hyves is in 2004 opgericht door Floris Rost van Tonningen, Koen Kam en Raymond Spanjar. Vorig jaar is het management versterkt met de komst van Marc de Vries en Yme Bosma. De onderneming heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt die de volgende mijlpalen heeft opgeleverd:


- 5% van het Nederlandse internetgebruik vindt plaats op Hyves


- 150 miljoen pageviews per dag; drukste site van Nederland


- 150 miljoen berichten uitgewisseld per maand


- 15 miljoen pageviews op de mobiele website per maand; best bezochte mobiele site


- 600 miljoen bekeken foto's per maand


- Bereik 72,4% van alle Nederlanders in de leeftijdscategorie van 13-34 jaar, 53,6% (35-49 jaar) en 22,6% (50 jaar en ouder)


- Meer dan 6 miljoen leden, waaronder politici inclusief Jan Peter Balkenende en artiesten zoals Tiësto en Paul de Leeuw


- Een kleine 300.000 nieuwe leden per maand

Hubert Deitmers is managing partner en mede-eigenaar van Van den Ende & Deitmers. Hij is sinds 2005, nog voordat hij met Joop van den Ende de gezamenlijke venture capital maatschappij oprichtte, minderheidsaandeelhouder van Hyves: "Ik ben als mede-eigenaar zo'n drie jaar betrokken bij Hyves; ik heb van dichtbij gezien hoe Hyves als social network en als nieuw maatschappelijk verschijnsel het Nederlandse medialandschap definitief heeft veranderd. Het bereik van Hyves is in Nederland groter dan de grootste televisiezender, de grootste radiozender en het grootste landelijke dagblad. Niet alleen het aantal leden neemt nog steeds fors toe, maar zeker zo belangrijk is dat ook het gebruik per lid en het aantal nieuwe toepassingen sterk toeneemt. Joop van den Ende en ik zijn dan ook zeer verheugd om nu ook gezamenlijk met ons Crossmedia Fund bij de toekomstige ontwikkelingen van Hyves betrokken te kunnen zijn en mee te kunnen denken over de vele innovatieve mogelijkheden die dit platform biedt."

Raymond Spanjar, Chief Hyving Officer van Hyves: "Hubert is al bijna sinds het begin van Hyves aandeelhouder en altijd zeer betrokken. Zijn advies en netwerk heeft Hyves al veel geholpen en we zijn erg blij dat we nu ook worden ondersteund door Joop van den Ende en het team van Van den Ende & Deitmers."

Van den Ende & Deitmers

Van den Ende & Deitmers is de venture capital maatschappij van Endemol oprichter Joop van den Ende en voormalig Endemol raad van bestuurslid Hubert Deitmers. Met het sector gerichte Crossmedia Fund wordt geïnvesteerd in Content, Platforms, E-commerce en ICT-services. Het Crossmedia Fund heeft onder andere geïnvesteerd in Eyeworks (televisie producent), Spill Group (casual gaming), Albumprinter (online fotoalbum producent) en Readershouse Brand Media (sponsored magazines).

Voor aanvullende informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met:

Van den Ende & Deitmers

Maarten van Nispen

Telefoon +31 6 201 307 90

maarten.van.nispen@endeit.nl

Hyves

Raymond Spanjar

Telefoon +31 20 5353753

Raymond.hyves.nl