Politie Midden- en West Brabant


OOSTERHOUT NB, 4 april 2008

Onderzoek Willem van Oosterhout in Opsporings programma's

OOSTERHOUT: De televisieprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht besteden volgende week aandacht aan het gevonden lichaampje van Willem van Oosterhout.

Op woensdagmorgen 12 maart werd door voorbijgangers het stoffelijk overschot gevonden van een pasgeboren baby. Het bleek om een overleden jongetje te gaan. Hij was achtergelaten in een bosperceel langs het Wilhelminakanaal- Zuid. In de daarop volgende dagen kreeg hij de naam Willem van Oosterhout en een laatste rustplaats op de begraafplaats Leijsenakkers in Oosterhout.

Op de plek waar Willem werd gevonden zocht de technische naar achtergebleven sporen. Daarbij zijn enkele spulletje gevonden. In de programma's krijgen de kijkers deze items te zien. Mogelijk dat mensen deze spullen herkennen. Bovendien hoopt de politie dat kijkers van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht met eventuele andere tips verder kunnen helpen in de speurtocht naar de tot op heden nog onbekende ouders van het overleden jongetje.

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 7 april om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 12 februari om 17.00 uur.

Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 8 april door de AVRO uitgezonden op Nederland 1 om 21.50 uur en woensdag herhaald op Nederland 2 om 13.20 uur.

Na de uitzendingen is de informatie ook terug te vinden op de website's:
www.bureaubrabant.nl
www.opsporingverzocht.avro.nl