Gemeente Gouda


Nieuwe website voor sfeervol wonen in Gouda (3-4-2008)

Gouda trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers die afkomen op de historische binnenstad, de jaarlijkse kaarsjesavond, of één van de vele andere evenementen. Als woonstad is Gouda echter een stuk minder populair, zo blijkt. Voor een aantal partijen reden om een campagne te starten waarin Gouda als aantrekkelijke woonstad onder de aandacht wordt gebracht.

Op donderdag 3 april heeft wethouder Arnout Menkveld in het verkoopcentrum Koningshof het startsein gegeven voor de collectieve campagne, met als centraal informatiepunt de website www.woneningouda.nl.

Hierop kunt u zien wat er gebeurt de komende jaren op nieuwbouwgebied om de stad aantrekkelijker te maken voor huidige en nieuwe bewoners. De campagne en de website zijn een initiatief van de gemeente Gouda, woningbouwcorporatie Mozaiek Wonen en ontwikkelaars Blauwhoed Eurowoningen, Bontenbal Vastgoed, Dura Vermeer Vastgoedontwikkeling en Janssen de Jong.

Bolwerk en omstreken
De nieuwbouwplannen zijn allemaal op en rond het Bolwerk: Koningshof, 3 Notenboomen, GMF/Vergeerlocatie,

het Rode dorp en natuurlijk het Bolwerk zelf.

Maar in een later stadium volgen er meer renovatie- en nieuwbouwprojecten. De site laat zien hoe ver ieder project gevorderd is en hoe het gebied er straks uitziet. Ook treft u huur- en verkoopinformatie op de site aan, evenals gemeentelijke onderwerpen zoals scholen, voorzieningen, wijk- en buurtactiviteiten. Naast appartementen en eengezinswoningen, komt er ook een luxueus hotel, een parkeergarage, plus diverse horeca- en winkelvoorzieningen. Deze projecten geven dit deel van Gouda een stevige, nieuwe impuls, waardoor er een bruisend nieuw stuk stad ontstaat met de historische binnenstad op loopafstand. Het gebied wordt hiermee een bijzonder aantrekkelijke plek om te wonen, uit te gaan en te recreëren.