"Oscars" van de Nederlandse internetindustrie uitgereikt

04/04/2008 08:59

Preach

Amsterdam - Donderdagavond werden, in aanwezigheid van meer dan 2.500 mensen, voor de 10e keer de SpinAwards uitgereikt. De SpinAwards zijn de Oscars van de Nederlandse internetindustrie en zijn uitgegroeid tot de belangrijkste vakprijs in de wereld van het internet. Verrassende winnaar was Consument en Veiligheid die maar liefst 3 SpinAwards wonnen voor hun zeer gewaagde vuurwerkcampagne op het internet. De online campagne onder de naam L.A.A.F. gebruikt via een originele invalshoek terrorisme, om op ludieke wijze jongeren op andere gedachten te brengen ten aanzien van het gebruik van (sier)vuurwerk. "Het randje is opgezocht zonder er overheen te gaan", volgens de jury.

Andere bekende "merken" die Goud wonnen dit jaar: Volkswagen met "DriveIn", de band Krezip voor hun interactieve video. Bol.nl met hun online magazine en Hyves met een innovatief concept voor de mobiele telefoon.

Zilveren SpinAwards waren er voor: Puma, het Nederlands Filmfestival, HEMA, Pisang Ambon, de Waag, Volvo, Wereld Natuur Fonds, Heineken, NPS en de AIVD (overheid)

Bij de makers van creatief interactief werk, werd bureau ACHTUNG! gekozen tot beste interactieve bureau van Nederland.

De Stichting SpinAwards kan in haar jubileumjaar terugkijken op een bijzonder event. Naast het recordaantal inzendingen, waren ook meer mensen dan ooit getuige van de uitreiking en het feest. Het diner werd bijgewoond door meer dan 600 mensen aan tafel; op het hoogtepunt van het feest was de Heineken Music Hall gevuld met meer dan 2.500 gasten. Zij konden allemaal genieten van spetterende optredens van de populaire band Voicst , Yes-R, DJ Nuno dos Santos, DJ Roog en de Karaoke Hard Rock Band.

Stephan Fellinger, voorzitter en medeoprichter van de Stichting SpinAwards: "De Nederlandse consument brengt inmiddels veel tijd door op internet. Logisch dat steeds meer bedrijven interactieve media gebruiken om met de consument in contact te komen. In 10 jaar tijd is onze industrie uitgegroeid tot een plek die symbool staat voor innovatie en daarmee een prima exportproduct vormt voor ons land"





http://www.spinawards.nl./