Ingezonden persbericht


Veghel haakt aan op Eindhoven Fiber Exchange

Veghel 4 april 2008 - Glasnet Veghel BV is één van de eerste glasvezelnetwerken in 'eigen beheer' in Nederland. Glasnet Veghel BV is ontwikkeld door Stichting Vitaal Bedrijvig Veghel. Met dit breedbandinitiatief haakt Veghel letterlijk en figuurlijk aan op het Eindhoven Fiber Exchange (EFX). De start van Glasnet Veghel BV vindt plaats op 24 april om 16:00 uur bij bouwbedrijf van de Ven te Veghel. Bedrijven in Veghel kunnen zich voordelig inschrijven voor 24 april, dan gaat de schop in de grond.

Het project heeft een onafhankelijk karakter en dat is uniek in Nederland. Glasnet Veghel BV is mede door zijn koppeling met EFX in Eindhoven in staat een 'open' netwerk te bieden, waar alle providers hun diensten op kunnen aanbieden. Het bedrijfsleven in Veghel beschikt hiermee over een breedband infrastructuur die de komende jaren bestendig is voor de groeiende ICT-behoefte van organisaties. Het Veghelse bedrijfsleven krijgt met dit initiatief aansluiting met de kennishoek Eindhoven-Leuven-Aken wat het vestigingsklimaat van Veghel ten goede komt.

We zien al jaren dat de communicatiebehoefte van bedrijven toeneemt. Bedrijven die acht tot tien jaar geleden met internet zijn begonnen, zijn reeds meerdere malen met de nodige moeite en kosten overgestapt naar een andere technologie: analoog, ISDN en DSL. Daarnaast is de beschikbare bandbreedte steeds verder uitgebreid. Het einde van de bestaande technologie komt in zicht, reden te meer om de laatste maal kostenefficiënt over te stappen naar de technologie van de toekomst.

Een glasvezelnetwerk brengt naast de bestaande mogelijkheden zoals telefoneren en internetaansluiting extra diensten binnen handbereik van uiteenlopende bedrijven. Communicatie en back-up diensten, beveiliging van systemen en gebouwen, telewerken en een groot scala aan services op afstand, bijvoorbeeld. Hiermee worden besparingen binnen het eigen bedrijf gerealiseerd, bovendien wordt de dienstverlening aan de klant verbeterd. Voornamelijk voor het MKB liggen hier nieuwe mogelijkheden die het investeren in glasvezel aantrekkelijk maakt. Bij het samenstellen van het abonnement is een mix gezocht van zo laag mogelijke aansluit- en abonnementskosten, waarbinnen de bedrijven de komende jaren volop ruimte hebben om qua bandbreedte te groeien.

Glasnet Veghel BV biedt bedrijven in Veghel nu de mogelijkheid aan om voordelig in te schrijven op het glasvezelnetwerk. Haast is geboden want op 24 april gaat de schop in de grond. Tot die tijd is het kostenvoordeel het grootst, aangezien er dan slechts een keer gegraven hoeft te worden ten behoeve van de aansluiting van meerdere bedrijven.

Over Glasnet Veghel BV
Stichting Vitaal Bedrijvig Veghel is initiatiefnemer en eigenaar van Glasnet Veghel BV in opdracht van de gezamenlijke ondernemersverenigingen. In 2008 realiseert Glasnet Veghel BV het glasvezelnet voor alle bedrijfsterreinen in Veghel en Erp. Onder het motto 'Glasnet voor en van Veghelse ondernemers' ligt het beheer van deze moderne infrastructuur in handen van Glasnet Veghel BV. Voor meer informatie, zie: www.glasnetveghel.nl.

Meer informatie voor de pers:

Glasnet Veghel BV

Erik Rickelman

+ 31 (0) 499 37 73 60

erik.rickelman@empuls.nl

Lubbers & De Jong

Peter Keijzer / Margreet Poolman

+31 (0)20 421 0565

margreet@l-dj.nl