Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Peter Kersten benoemd tot Vice President
Human Resources van Atos Origin Nederland en België

Utrecht, 4 april 2008 - Peter Kersten is benoemd tot Vice President Human Resources van Atos Origin Nederland en België. Kersten - tot voorkort directeur Human Resources van Organon BioSciences, een onderdeel van de Schering-Plough Corporation - rapporteert rechtstreeks aan Rob Pols, CEO van Atos Origin Nederland, en wordt lid van het Nederlandse managementteam van het bedrijf.

Peter Kersten (50) beschikt over een lange staat van dienst in het Human Resources vak. Na een studie Sociologie en Psychologie aan de Koninklijke Militaire Academie, begon Kersten zijn loopbaan bij de Koninklijke Luchtmacht, waar hij verschillende leidinggevende (HR-) functies bekleedde. In 1988 trad hij aan als personeelsmanager bij het hoofdkantoor van Akzo Nobel in Arnhem. Vier jaar later stapte Kersten over naar Akzo Nobel Chemicals in Deventer, waar hij tot 1995 werkzaam was als Hoofd van de P&O-afdeling. Tot 2001 was hij als Directeur Human Resources & Communicatie werkzaam voor de Decorative Coatings businesses van Akzo Nobel. Vervolgens werd Kersten benoemd tot Global Human Resources Manager Pharma bij Akzo Nobel Corporate HR. In deze hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de coördinatie van het HR-beleid binnen Pharma, en beleidsverantwoordelijk voor de werving en loopbaanontwikkeling van medewerkers. Vanaf 2005 bekleedde Kersten de functie van Executive Vice President Human Resources van Organon en Organon BioSciences.

###

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van E 5,8 miljard in veertig landen met een werknemers-aantal van 50.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Erica Prins
+31 6 30 43 73 29
erica.prins@atosorigin.com


---- --