Startsein voor Cultuurklassen Markenhage


BREDA, 20080328 -- Op vrijdag 4 april a.s. wordt op Markenhage het officiële startsein gegeven voor de zogenaamde Cultuurklassen. Vanaf 15.30 uur zijn genodigden welkom voor het bijwonen van een presentatie over de Cultuurklassen. Leerlingen van Markenhage zorgen voor een swingend spektakel. De Cultuurklassen, een primeur in Breda en omstreken, bieden een uniek concept waarbij leerlingen vanaf het komende schooljaar 2008-2009 de kans krijgen om binnen het curriculum te werken aan hun talenten en ambities op kunstzinnig vlak.

De leerlingen die voor de Cultuurklassen kiezen, volgen als vast onderdeel van hun lesrooster een programma van minimaal zes uur in de week op het gebied van kunstzinnige vorming. De klassen die het komend schooljaar van start gaan, zijn verdeeld in atelier- en musicalklassen. In de atelierklassen leren kinderen hun beeldende vermogens te ontwikkelen. In de musicalklassen staan drama, dans en muziek centraal, maar worden ook workshops aangeboden die met theater te maken hebben zoals licht en geluid, grime, decorbouw en kostuums.

Markenhage is tevens bezig met de ontwikkeling van muzikantenklassen waarin leerlingen de kans krijgen om binnen school te werken aan hun muzikale talenten. Bedoeling is dat leerlingen vanaf het derde leerjaar voor deze klassen kunnen kiezen met het oog op verdere specialisatie op hun instrument of in zang.

De Cultuurklassen zijn deels een aanvulling op en deels in plaats van de lessen Culturele Vorming en het huidige ROCKBLOCK waarbij de kinderen alles leren op het gebied van podiumkunsten: van zingen en het bespelen van een instrument tot het beheersen van licht-, geluids- en opnametechnieken.

Kinderen die kiezen voor de cultuurklassen volgen deze gedurende hun hele schoolloopbaan. Dat veronderstelt enig talent, maar vooral bevlogenheid, ambitie en doorzettingsvermogen. Om toegelaten te worden tot de cultuurklassen worden dan ook audities georganiseerd.

De Cultuurklassen en activiteiten in het huidige ROCKBLOCK leiden niet enkel tot sterke ontplooiing van talenten, maar ook tot een betere samenwerking tussen leerlingen en onderlinge acceptatie. Doordat de kinderen regelmatig met elkaar omgaan, leren ze veel van elkaar.

Voor meer info - www.markenhage.nl





Naomi Adriaansz