Ingezonden persbericht


Persbericht

Maak werk van Loonwerk!

Personeelsdienstverlener AB Noord-Holland start in samenwerking met het Clusius College en de Loonwerk brancheorganisatie Cumela een totaal nieuw opgezette opleiding Loonwerk die in september 2008 van start gaat. Tijdens een ledenvergadering van Cumela, kring Schagen bleek een grote interesse in deze nieuwe samenwerking. De meerderheid van de aanwezige loonbedrijven heeft zijn interesse getoond voor de toekomstige leer-werkenden.

Het betreft een BBL-opleiding op niveau 3 die in Noord-Holland nog niet werd aangeboden. BBL houdt een combinatie in van werken en leren maar nieuw hierbij is ook dat de deelnemers niet bij één werkgever gaan werken maar dat men bij AB Noord-Holland in dienst komt die de deelnemers plaatst bij 4 á 5 van de deelnemende loonbedrijven die bij Cumela kring Schagen zijn aangesloten. Voordeel voor de deelnemers is dat ze zo ervaring opdoen bij allerlei verschillende type bedrijven die werken in het agrarische loonwerk en/of de grond-, weg-, en waterbouw. Na het succesvol afronden van de opleiding is een baan bij één van de deelnemende bedrijven gegarandeerd.

Het leren bij deze opleiding is zeer praktijkgericht; ook op de dagen dat men naar school gaat. De nieuwe techniekhal die bij het Clusius College in Hoorn vorig jaar in gebruik is genomen, staat daar garant voor. Als loonwerker stap je in de wereld van de Mighty Machines en leer je werken met verschillende 'high-tec' apparatuur. Dat naar school gaan is trouwens afhankelijk van de seizoenen die een grote rol spelen bij het Loonwerk. Dat betekent dat je in de drukke periode aan het werk blijft op de bedrijven terwijl je in de rustige perioden vaker naar school gaat.

Voor dit BBL-traject zijn door de partners nog een aantal bijzondere afspraken gemaakt. Niet alleen verdien je vanaf het begin een goed salaris maar voor de deelnemers blijven de kosten beperkt doordat door de bedrijven ook het schoolgeld en de boeken worden betaald. Verder kun je, afhankelijk van je voorkeur, in het derde leerjaar een keuze maken tussen een specialisatie richting agrarisch loonwerk, agrarische techniek of een specialisatie richting de civiele techniek van de grond-, weg- en waterbouw.

Open Huis
Je kunt je ook verder informeren tijdens de Open Avond op vrijdag 11 april van 18.30 uur - 21.00 uur bij het Clusius College in Hoorn. Naast docenten van de opleiding zullen ook vertegenwoordigers van AB Noord-Holland en de deelnemende loonbedrijven aanwezig zijn om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Jongeren met aanleg voor techniek en het werken met moderne machines kunnen via deze opleiding een goede carrière opbouwen in de dynamische wereld van het Loonwerk. Voor dit nieuwe opleidingstraject is een beperkt aantal van 20 plaatsen beschikbaar. Als je interesse hebt kunt je contact opnemen met dhr. Gravemaker van Clusius College via telefoonnr 0229 25 94 94.

AB Noord-Holland is dé personeelsvoorziener in Noord-Holland op het gebied van onder meer agrarisch personeel. Daarnaast is AB ook actief in omringende sectoren, zoals bij bedrijven in de bouw, grond-, weg- en waterbouw, metaalsector, groenvoorziening en transportsector. Met zo'n 350 vaste medewerkers in dienst en honderden tijdelijke krachten is AB Noord-Holland één van de grotere werkgevers in de provincie met vestigingen in Middenmeer, Hoogkarspel, Obdam, Purmerend, Texel en op Agriport A7. Meer informatie over AB zie www.abnoordholland.nl.

////////////////////////////////////////////// Einde persbericht //////////////////////////////////////////////