Politie Zeeland


---


Z-655-2008 Controle Terneuzen, Sas van Gent
Donderdag tussen 14.00 en 23.00 uur werd gecontroleerd op de Scheldeboulevard, de Binnenvaartweg en de Guido Gezellestraat in Terneuzen en op de Westkade in Sas van Gent.
De volgende overtredingen werden geconstateerd:
33x overtreden maximum snelheid, waarvan 1 bestuurder 101 km/h binnen de bebouwde kom reed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
1x rijden onder invloed; 2x slechte verlichting jbewijs werd ingevorderd.
1x rijden onder invloed; 2x slechte verlichting auto; 5x niet dragen van de gordel; 1x niet handsfree bellen; 2x voor het urineren op de openbare weg. Er werden in totaal 14 gram softdrugs in beslag genomen en er werd voor E 3.333,33 euro aan openstaande boetes geïnd.

Z-656-2008 Rijden onder invloed, Hulst
Op de ogeweg in Hulst werd vrijdag om 12.15 uur een 57-jarige Poolse automobilist betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.

Z-657-2008 Aanrijding in Hoek
Op de Herbert H. Dowweg in Hoek kwamen vrijdag om 15.10 uur twee personenauto's met elkaar in botsing.
Beide auto's reden over de Herbert H. Dowweg in de richting van Terneuzen. Een 25-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen kon niet tijdig stoppen toen een voor hem rijdende 51-jarige man uit dezelfde gemeente voor het overige verkeer moest remmen. Beide auto's raakten beschadigd.

Z-658-2008 Diefstal portemonnee, IJzendijke
In de Oranjestraat in IJzendijke werden vrijdag om 13.20 uur een 27-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Nancy Vandouvre (F) en een 15-jarige jongen uit Antwerpen aangehouden.
Zij werden aangehouden kort nadat bij de flessenautomaat van een supermarkt in de Oranjestraat een vrouw ontdekte dat haar portemonnee uit haar tas was gestolen. De vrouw riep in de winkel en buiten dat zij bestolen was. Oplettende burgers zagen de drie weglopen en konden hen, na een korte achtervolging, tegenhouden en overdragen aan de politie. De 15-jarige bekende de portemonnee uit de tas te hebben gestolen. De vrouw heeft haar portemonnee terug, de drie aangehoudenen hebben een verklaring afgelegd en zijn daarna in vrijheid gesteld.





Politie Zeeland