Ministerie van Defensie

04-04-2008

Actieplan Werving en Behoud

Ondertekenaar: Staatssecretaris van Defensie

Defensie manifesteert zich als een moderne overheidsorganisatie en een aantrekkelijke werkgever met oog voor het personeel, goede arbeidsvoorwaarden en uitstekende ontplooiingsmogelijkheden. Defensie heeft gemotiveerd, goed opgeleid en professioneel personeel dat over het beste materieel kan beschikken. Het defensiepersoneel levert een belangrijke bijdrage aan de nationale en internationale veiligheid. Werken bij Defensie is maatschappelijk relevant bezig zijn, samenwerken in een team en internationaal actief zijn. Militairen hebben dankzij hun waardevolle en relevante werkervaring en dankzij de goede op de civiele markt afgestemde opleidingen, zeer goede kansen op de arbeidsmarkt. Voormalige defensiemedewerkers zijn zeer gewild, ook bij het bedrijfsleven.

In de Beleidsbrief Wereldwijd dienstbaar (kamerstuk 31 243, nr. 1) uit 2007 is uiteengezet dat Defensie als één van de grootste werkgevers van Nederland nadrukkelijk de gevolgen ondervindt van de krapte op de arbeidsmarkt.

De concurrentie op de arbeidsmarkt is groot en zal de komende periode nog verder toenemen. Op dit moment zijn er bij Defensie ruim 6.000 vacatures, terwijl de wervingsresultaten teruglopen en de uitstroom van personeel de instroom overtreft...

DE STAATSSECRETARIS VAN DEFENSIE,

drs. J.G. de Vries