PERSBERICHT

4 april 2008

Afzender: Stuurgroep De Smederijen van Hoogeveen

Dorpsmederij Elim zoekt vrijwilligers voor AED-apparaat

Elim koos 27 februari jl. een aantal projecten om de leefbaarheid te verbeteren in het dorp, in het kader van de Dorpsmederij Elim. Zo'n 250 Elimmers kozen onder andere voor een AED-apparaat in het dorp, gecombineerd met het opleiden van vrijwilligers. De Dorpsmederij is op zoek naar vrijwilligers om het apparaat te bedienen.

Met het AED-apparaat (hartmassageapparaat) kunnen bewoners van Elim sneller geholpen worden in het geval van een hartaanval. Dit apparaat komt op een centrale plek in Elim te hangen maar moet natuurlijk bediend worden. Vrijwilligers zijn nodig om samen een rooster te maken, zodat er altijd iemand bereikbaar is om het apparaat te bedienen. De Dorpssmederij zoekt mensen die al kunnen reanimeren en het AED apparaat kunnen bedienen, maar ook naar mensen die daarvoor opgeleid willen worden. Wie wil meedoen, kan reageren via info@desmederijenvanhoogeveen.nl of telefoon 291637.

Met een aantal in februari gekozen projecten is men al aan de slag in Elim. Het gaat onder andere om de aanpak van de speeltuin en een pannaveld.


Over De Smederijen

De Smederijen van Hoogeveen is de naam voor een nieuwe werkwijze in Hoogeveen, met meer zeggenschap en verantwoordelijkheid voor bewoners. Buurtbeheer gaat er geleidelijk in over. Tien Smederijen zijn er in 2007 mee begonnen, in zes buurten en vier dorpen van Hoogeveen. Onlangs kwamen er acht bij.