Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Sint Victorschool wint estafette Dag van de Loop- en Wandelsport

APELDOORN - Lopen en wandelen, dat waren de thema's van de op één na laatste sportweekdag. Atletiekvereniging AV34 herbergde zo'n driehonderd Apeldoornse schoolkinderen en behalve sprinten, horden lopen en kogel 'stoten' konden zij knotshockey spelen, voetballen in een pannakooi, mens-erger-je-niet'en, lopen met een kompas, steppen en Nordic walken.

De dag werd afgesloten met een estafette tussen de vier deelnemende scholen. De kinderen werden geholpen door drie prominenten: sportweekambassadeur Hella van der Wijst, Nederlands crosskampioen Gert-Jan Liefers en meerkamptalent Eelco Sintnicolaas. De beker ging uiteindelijk naar de St. Victorschool.

Dat de sportweek niet alleen is voor schoolkinderen, bewezen de vier mannen die een demonstratie dynamic tennis gaven. Alle vier 50+ sloegen zij op een speciaal neergelegd badmintonveld fanatiek een balletje. Met een klein racket en een sponsbal en dat maakt dynamic tennis veel minder blessuregevoelig dan andere racketsporten. In Apeldoorn kent de sport inmiddels al tachtig beoefenaars.

Vriend van de sportweek en prominent aanwezig op de Dag van de Loop- en Wandelsport was Zilveren Kruis Achmea. Jessica Zuidgeest, marketeer imago bij de zorgverzekeraar vertelt waarom: "Deze sporten zijn voor veel mensen toegankelijk en daarom hebben wij ze 'geadopteerd'. Maar wij zijn Vriend van de hele week. Daarom hebben we ook de t-shirts geschonken die de deelnemers aan de verschillende Dagen van droegen." Wat vindt Zuidgeest van de sportweek tot nu toe? "Eigenlijk was de week voordat ie begon al geslaagd. 2300 activiteiten met al die mensen die op een of andere manier in beweging zijn, dat vinden wij al geweldig. Daar gaat het uiteindelijk om!"

Nog één dag en de Nationale Sportweek is ten einde. Op de laatste dag staan de balsporten centraal in Almere. Hier vindt tevens de sluiting van de sportweek en het doven van het sportvuur plaats. Voor het programma van deze laatste sportdag, zie www.nationalesportweek.nl/mediaservice.



Ingezonden persbericht