Ministerie van Buitenlandse Zaken

Nederlands onderzoeksteam naar Suriname

04 apr 2008 | Onderzoekers van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO, voorheen het Rampen Identificatie Team) zijn gearriveerd in Suriname om daar te helpen met het identificeren van de slachtoffers van de vliegtuigramp van gisteravond. Morgen vertrekt een tweede groep onderzoekers. Minister Verhagen financiert de missie.

Gisteravond verongelukte een vliegtuig in het oosten van Suriname, waarbij alle negentien inzittenden om het leven kwamen. Suriname heeft Nederland gevraagd te helpen bij de identificatie van de slachtoffers en bij onderzoek naar de oorzaken van het ongeluk. De Nederlandse ambassade in Suriname heeft na de eerste berichten over de ramp contact gezocht met de autoriteiten. Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken), en minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) spraken eerder vandaag hun medeleven uit met de families van de slachtoffers en hebben laten weten dat Nederland zal doen wat mogelijk is om ondersteuning te bieden

In december deed een team van onderzoekers met financiële steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Suriname onderzoek naar de stoffelijke resten van acht slachtoffers van de ramp met een Surinaams toestel in 1989.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl