Gemeente Apeldoorn

Persinfo

Datum 31-03-2008
Nummer 35

Opening Koninklijke Weg in Apeldoorn

Op vrijdagmiddag 4 april krijgen drie handbikers (sporters in rolstoelen) en drie wandelaars die het Astmafonds en de Wandelsportorganisatie KNBLO vertegenwoordigen, een medaille uit handen van H.K.H. Prinses Margriet. De sporters hebben in zes dagen 170 kilometer afgelegd, over de 'Koninklijke Weg' die loopt van Paleis Noordeinde in Den Haag, via Paleis Soestdijk in Baarn naar Paleis het Loo in Apeldoorn. Vrijdagmiddag is de Koninklijke Weg officieel geopend.

De Koninklijke Weg is een lange afstandspad dat ook toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke beperking. Stichting Groen en Handicap heeft daarop toegezien. Het is een bijzondere route waaraan veel organisaties hebben bijgedragen. De gemeente Apeldoorn heeft met subsidie het initiatief tot deze bijzondere wandelroute ondersteund. Net als het bedrijfsleven, drie provincies en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Op vrijdagmiddag 17.00 uur worden de sporters op het laatste deel van de route vanaf de Grote Kerk aan de Loolaan begeleid tot aan Paleis het Loo door supporters uit Apeldoorn. Iedereen is welkom zich daarbij aan te sluiten. Alvast aangemeld zijn het Rode Kruis Apeldoorn, Platform Gehandicapten Apeldoorn, de Kastanjehof, wandelclubs, VVV, het Astmafonds Apeldoorn, Randerode en de Rabobank.

Het KNBLO geeft iedereen een aandenken ter herinnering aan de opening.

Einde persbericht



Gemeente Apeldoorn