Gemeente Rotterdam
Nr. 51

3 april 2008

NB: Embargo tot vrijdag 4 april, 16.00 uur

Erasmusspeld voor Kries Bhandoe en Roy Sankatsing

Op vrijdag 4 april krijgen de heren Kries Bhandoe en Roy Sankatsing de Erasmusspeld uitgereikt door wethouder Orhan Kaya van participatie en cultuur. De uitreiking vindt plaats tijdens een live uitzending van Radio Amor FM van 16.00 tot 16.30 uur.

Beide heren zijn voorgedragen door Shri Satya Dharma Hoogvliet, een sociaal-culturele organisatie die zich inzet voor het behoud en de promotie van de Hindoestaanse kunst en cultuur in Rotterdam. In de afgelopen 30 jaar hebben beide heren zich ingezet voor vele projecten, zowel landelijk als in Rotterdam. Zo stonden zij aan de wieg van de gezamenlijke viering van de Hindoestaanse hoogtijdagen, het Divali- en het Holyfeest, in Rotterdam.

De heer Kries Bhandoe heeft vele jaren gewerkt als leerkracht en is onbezoldigd secretaris van Radio Amor FM. Hij presenteert het goed beluisterde actualiteitenprogramma "Kiran" bij Radio Amor FM. Ook bij bijzondere gebeurtenissen in Nederland en Suriname is de heer Bhandoe live te beluisteren. Kries Bhandoe doet in begrijpelijke taal verslag van de actualiteiten en informeert vele luisteraars over de Hindoestaanse kunst en cultuur, onderwijs, politiek, sport en religie.

De heer Roy Sankatsing is voorzitter van Radio Amor FM, St. Spirit (Surinaamse Participatie en Integratie Rotterdam), en ex-voorzitter van Apna Bhawan Dharma (samenwerkingsverband Hindoestaanse organisaties Rotterdam-Rijnmond). Hij heeft bijna 25 jaar gewerkt bij St. Krosbe (Kategoriale Rijnmondse Organisatie van Surinamers voor Beleidsbeïnvloeding). Radio Amor FM is een onmiskenbaar onderdeel van het maatschappelijk leven en geeft ook steun aan diverse liefdadigheidsinstellingen.

Erasmusspeld

De heren Kries Bhandoe en Roy Sankatsing komen in aanmerking voor de Erasmusspeld op grond van het criterium "Personen die zich op sociaal en/of cultureel en/of sportief en/of economisch gebied gedurende een lange periode van jaren verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving".

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam