Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

CENTRAAL BUREAU VOOR DE RIJN- EN BINNENVAART
Rijn- en Binnenvaarthuis
Vasteland 12e, 3011 BL ROTTERDAM
Postbus 23133, 3001 KC ROTTERDAM

KANTOOR BINNENVAART
Rijn- en Binnenvaarthuis
Vasteland 12c, 3011 BL ROTTERDAM

Rotterdam, 04 april 2008

Nog schoner varen: informatiecampagne zwavelarme brandstof (EN 590)

Vanaf 2010 moet de binnenvaart gebruik maken van zwavelarme brandstof. De specifieke eisen waar deze brandstof aan moet voldoen, is vastgelegd in de Europese Norm EN 590. Momenteel is 1.000 ppm (parts per million zwavel) de wettelijk toegestane bovengrens voor brandstof van binnenvaartschepen. EN 590 heeft nog maar een zwavelgehalte van 10 ppm.

Het is voor een groot deel van de binnenvaartbranche echter niet geheel duidelijk wat EN 590 precies is, wat de gevolgen zijn voor de binnenvaartondernemers (meerprijs, motor) en waar de brandstof verkrijgbaar is.

Om hierover meer duidelijkheid te geven, hebben het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart en Kantoor Binnenvaart in opdracht van SenterNovem en het ministerie van VROM een informatiefolder en een website uitgebracht. Hier kan alle informatie over de brandstof gevonden worden, zoals de voor- en nadelen evenals de actuele verkrijgbaarheid met leveranciersadressen van de brandstof.

Leveranciers die besluiten over te gaan tot het leveren van EN 590 kunnen zich aanmelden via de website, waardoor het leveranciersoverzicht zo actueel mogelijk blijft. De informatiefolder wordt momenteel verspreid onder de binnenvaartondernemingen. De website is te vinden op
http://www.informatie.binnenvaart.nl/en590.php
© CBRB/KB Rotterdam, 04-04-2008

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht