Protestantse Kerk in Nederland


Symposium: Christelijke Presentie in Israël

za 5 april 2008
Op zaterdag 5 april nodigt het Centrum voor Israëlstudies u uit op een symposium over de betekenis van de presentie van de kerken in Israël.

Het jubileum van de staat Israël is aanleiding om een tussenbalans op te maken. Aan twee predikanten die namens de kerken in Israël werken, c.q. gewerkt hebben, zal gevraagd worden te reflecteren op onze christelijke presentie in Israël. Daarnaast zal schrijfster en Israëlkenner Els van Diggele als betrokken buitenstaander haar visie hierop geven.

Aan het symposium werken mee:
Ds. C.J. (Kees) van den Boogert. Hij heeft als Christelijk Gereformeerd predikant in Jeruzalem gewerkt. Hij richt zich op de vraag wat de aanwezigheid in Israël voor de Nederlandse kerken zelf betekent. Zijn er in Nederland veranderingen te constateren in de houding ten aanzien van Israël?

Els van Diggele. Zij is historicus, journalist en publicist. Lange tijd heeft zij in Israël gewoond en gewerkt. Zij wil vanuit haar waarnemingen commentaar geven op de zin van de aanwezigheid van kerken en christenen in Israël.

Ds. Kees Jan Rodenburg. Hij werkt namens het CIS in Jeruzalem en zal ingaan op de betekenis van onze presentie op dit moment.

Plaats: Christelijke Hogeschool, Oude Kerkweg 100 te Ede Tijd: op zaterdag 5 april, van 10.00 tot 15.00 uur. Kosten: EUR 10. Dit is inclusief koffie, thee en soep. Het is mogelijk om vooraf een lunchpakket te bestellen voor EUR 5.