De Pont stichting


5 en 6 april: Museumweekend

gratis rondleingen op zaterdag en zondag: 13:30-14:00-15:00-15:30 uur gratis concert op zondag 14:30 Ives Ensemble

het museum zelf is ook gratis toegankelijk!
nu te zien

Het thema van 2008 is "Kunst van de Waarheid". Museum De Pont is dit weekend gratis toegankelijk voor alle bezoekers. Tijdens het museumweekend worden extra activiteiten georganiseerd. Zo is er op zaterdag 5 april in het auditorium een doorlopende filmvertoning te zien van "Hollands Licht", een film over het licht dat beroemd is geworden dankzij de schilderkunst. Verschillende kunstenaars komen aan het woord, waaronder Jan Andriesse en Robert Zandvliet.

Op zondag 6 april wordt om 14.30 uur een concert verzorgd door musici van het Ives Ensemble. Een aantal musici (fluit, piano en slagwerk) van dit prestigieuze ensemble brengt werken ten gehore van hedendaagse componisten als Morton Feldman, Ivo van Emmerik en James Cage.

Zowel zaterdag als zondag kunt u deelnemen aan een rondleiding door één van onze gidsen. U krijgt informatie over de historie van het gebouw en natuurlijk over de kunstwerken die op dit moment te zien zijn in De Pont. Tijden: 13.30 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 15.30 uur.
Daarnaast zijn gedurende het hele weekend veel kunstboeken en tijdschriften te koop met hoge kortingen.
En kinderen kunnen met behulp van een kijkwijzer kennismaken met de kunstwerken van Job Koelewijn en van de kunstenaars van Brabant Nu. Zo leren ze spelenderwijs kijken naar kunst.