Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 26 maart 2008

Opening De week van de poëzie & DAG dichters!

Van zaterdag 5 tot en met vrijdag 11 april 2008 is het voor de vierde keer De week van de poëzie in Nederland! De week heeft dit jaar als thema 'De eerste liefde'. De officiële opening van De week van de poëzie vindt plaats op zaterdag 5 april om 17.00 uur in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Dan geeft Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet de aftrap van het speciale Open Podium met 'eerste-liefdegedichten'.

Dag dichters!
De krant DAG en De week van de poëzie hebben dit jaar de krachten gebundeld. Vanaf donderdag 27 maart worden alle lezers opgeroepen een eigen gedicht op het thema 'De eerste liefde' in te zenden door een sms met de tekst 'POEZIE' en een gedicht van maximaal 150 tekens naar 1333 te sturen. Inzenders maken kans op een romantische reis voor twee personen. Winnende inzendingen staan bovendien op 4 april in DAG, zowel in de krant als op www.dag.nl.

Over DAG
DAG is een crossmediaal nieuws- en actualiteitenplatform. Hierbij staan de gratis krant, internet, mobiel en narrowcasting centraal. Het bereik van de krant was vorig jaar 677.000 per dag (bron NOM). Het bereik in narrowcasting is inmiddels 1,8 miljoen per week. Mobiel heeft DAG 220.000 pageviews per maand en maandelijks genereert de website 974.000 bezoeken (bron STIR). Medio 2008 zal DAG zijn eigen DVBH-kanaal lanceren. Voor meer informatie over DAG zie www.dag.nl

Financiële steun
De week van de poëzie wordt begunstigd door de Turing Foundation, het VSBfonds, Ministerie van OCW, het LIRA Fonds, het Bert Schierbeekfonds, DAG en de Openbare Bibliotheek Amsterdam.