Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 5 april 2008

Drie personen aangehouden na inbraak winkel

ROOSENDAAL/OUD GASTEL: Zaterdagnacht rond 01.40 uur zagen getuigen hoe twee mannen en een vrouw zich verdacht gedroegen bij een kledingwinkel op de Markt. Zij hoorden glasgerinkel en zagen hoe een man kleding uit de etalage pakte en er mee weg liep. De politie kon al snel de identiteit van de drie personen achterhalen en hen alledrie later in de nacht in een woning in Oud Gastel aanhouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Lunteren, een 44-jarige vrouw uit Ou-Gastel en een 47-jarige man uit Rotterdam. In de woning werd gestolen kleding in beslag genomen. Ook trof de politie een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aan, deze werd ook in beslag genomen.

Man aangehouden voor belediging

STEENBERGEN: Tegen 02.00 uur was er een opstootje op de Markt onder het uitgaanspubliek. De politie zette verschillende eenheden in om de openbare orde te herstellen. Een 45-jarige man uit deze woonplaats stond op straat toe te kijken met een flesje bier in zijn hand, wat daar op grond van de APV van de gemeente Steenbergen verboden is. Toen een agent hem daar op aansprak en hem duidelijk maakte dat hij dat daar niet mocht doen, schold de man hem uit voor 'homo'. De man werd direct aangehouden voor belediging.

Graffitti spuiter op heterdaad betrapt

ROOSENDAAL: De politie heeft rond 02.00 uur een 23-jarige man uit Roosendaal aangehouden toen hij bezig was om een zogenaamde TAG te zetten (een soort graffitti handtekening) van 50 cm bij 100 cm onder het viaduct van de Burgemeester Frijterslaan. De politie nam drie spuitbussen met verf in beslag. Bij verhoor op het bureau bekende hij dat hij kort voro zijn aanhouding ook al een TAG te hebben geplaatst onder het viaduct over de Sportstraat.

Politie houdt autoinbreker (veelpleger) op heterdaad aan

ROOSENDAAL: Surveillerende politieagenten (bikers) zagen rond 02.00 uur hoe een bekende veelpleger zich opvallend gedroeg en volgden hem. De 42-jarige Roosendaler waande zich onbespied en brak de portierruit van een geparkeerde auto aan het Dr. Van Dregtplein. De politie heeft de man op heterdaad aangehouden en in verzekeringgesteld. De auto werd weggetakeld om verdere schade te voorkomen. De bestuurder heeft zich later gemeld op het politiebureau en kon de auto meenemen.

Dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren

FIJNAART: Surveillerende agenten zagen zaterdagnacht rond 1.15 uur op de Voorstraat een auto rijden waarvan een achterlicht niet brandde. Toen zij de bestuurder aanspraken roken zij een sterke alcohollucht. De 39-jarige man uit Fijnaart bleek 440 ug/l te blazen, terwijl 220 is togestaan. Het was niet de eerste keer dat de man werd betrapt. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.

Bestuurder zwaargewond na eenzijdig ongeval

ZEVENBERGEN: Vrijdagmiddag is rond 16.30 uur een 37-jarige man uit Klundert zwaargewond geraakt nadat hij met meer dan 100 km/u uit de bocht vloog op de Zeehavenweg op het industrieterrein Moerdijk. De auto is een groenstrook/middenberm overgevlogen en tegen de zijkant van een loods met een betonnen laad- en losplatform tot stilstand gekomen. De bestuurder raakte hierbij bekneld onder het motorblok. De traumahelicopter kwam ter plaatse om de man in zijn benarde situatie te stabiliseren. Nadat het slachtoffer door de brandweer uit de auto kon worden bevrijd is hij met zwaar letsel overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. De auto raakte total-loss. Het slachtoffer had de nieuwe (tweedehands) auto van een collega geleend om even uit te proberen.

Auteur: Manon Erkens