Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 5 april 2008

Marktkoopman licht gewond na overval

OOSTERHOUT: Een 68-jarige man uit Oosterhout is zaterdagochtend even na 04.00 uur overvallen door drie personen toen hij zijn huis aan de Vossendonk verliet, om in zijn auto te stappen. Hij werd besprongen door twee personen met bivakmutsen. De daders deelden rake klappen uit terwijl het slachtoffer op de grond lag. Een derde gemaskerde dader had de sleutel van de auto afgepakt en haalde de koopwaar, sieraden die het slachtoffer op de markt verkoopt, uit de auto die in de voortuin van de woning geparkeerd stond. De drie daders gingen er te voet vandoor, richting de sporthal. Het slachtoffer raakte bij de schermutseling licht gewond aan zijn hoofd. De politie heeft in de wijk een onderzoek ingesteld om getuigen te horen en sporen van de overvallers te verzamelen. Hierbij werd een politiehond ingezet.

Twee aanhoudingen na wedstrijd RKC-Zwolle

WAALWIJK: De politie heeft na vrijdagavond na afloop van de wedstrijd RKC-Zwolle, rond 23.30 uur twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij een fikse vechtpartij bij het supporterscafé van RKC. Hier zouden Haarlem supporters de bezoekers van het café hebben aangevallen met stokken, paraplu's en flessen. De twee groepen supporters raakten slaags waarbij over en weer rake klappen vielen. De gewaarschuwde politie zag een 40-jarige man uit Waalwijk op straat lopen met een zware ketting om zijn hand. Hij werd aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 20-jarige man uit Haarlem liep met een bebloed gezicht door de wijk Amstel en kon geen verklaring geven wat hij daar deed. Ook kon hij zich niet identificeren. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan voor mishandeling met bierglas

WAALWIJK: Een 26-jarige man uit Waalwijk is zaterdagnacht rond 01.40 uur gewond geraakt bij een vechtpartij in een café aan de Grotestraat, nadat hij een bierglas in zijn gezicht gedrukt had gekregen. Het slachtoffer moest voor behandeling van de verwondingen in zijn gezicht naar het Twee Stedenziekenhuis in Tilburg. Aan de hand van het signalement kon de politie even later de 22-jarige verdachte uit Waalwijk aanhouden in een ander café. Toen zij bij de politieauto terugkwamen bleek een 23-jarige man uit Waalwijk zo brutaal te zijn geweest om achter in de politiebus gaan zitten. Hij werd aangehouden voor baldadigheid en mocht meteen mee naar het politiebureau. Hij is na verhoor met een mini-proces verbaal naar huis gestuurd.

Dronken bestuurder aangehouden na verlaten plaats ongeval

RAAMSDONKSVEER: Vrijdagavond kwam bij de politie rond 18.50 uur een melding dat een auto in volle vaart tegen een lantaarnpaal op de Rembrandtlaan was gereden en daarna was doorgereden. Getuigen hadden gezien dat de auto was geparkeerd op een plein bij de kerk. De politie trof er de 21-jarige bestuurder uit Waspik aan, die net zijn vader had gebeld om de auto op te laten halen. De bestuurder werd aangehouden en mocht meteen zijn rijbewijs inleveren. Uit de ademanalyse bleek dat hij, als beginnend bestuurder, 640ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Ook bleek hij in het bezit van 1,5 gram cocaine. Het verlaten van een plaats van ongeval is een misdrijf. Na verhoor op het politiebureau is de man naar huis gestuurd. Hij mag zich later voor de rechter verantwoorden.

Jongens aangehouden voor brandstichting en vernieling bushokje

GEERTRUIDENBERG: Een politieagent zag in zijn vrije tijd hoe twee personen in een bushokje aan de Stadsweg, met een steekvlam van anderhalve meter, brand aan het stichten waren. Gewaarschuwde collega's konden een 14-jarige jongen uit Raamsdonksveer en een 20-jarige man uit Geertruidenberg aanhouden. Na verhoor op het politiebureau mochten zij naar huis.

Dronken bestuurder ramt rotonde

WAALWIJK/SPRANG CAPELLE: Een 25-jarige bestuurder uit Waalwijk is zaterdagnacht rond 04.00 uur vol op de betonnen rand van de rotonde op het Piet Klerkxplein gereden. De man zat korte tijd bekneld. Hij is met lichte verwondingen in zijn gezicht overgebracht naar het Tweestedenziekenhuis in Tilburg, om daar nader te worden onderzocht. Uit bloedonderzoek bleek dat de man onder invloed was van alcohol. De politie heeft op grond van verschillende strafbare feiten zijn rijbewijs in beslag genomen. De brandweer heeft het wegdek schoongespoten nadat er verschillende (brandbare)vloeistoffen uit de auto op het wegdek waren gekomen.

Dronken bestuurder aangehouden na aanrijding op A59

SPRANG CAPELLE: Zaterdagochtend vond rond 05.25 uur een aanrijding plaats op de A59 ter hoogte van Labbegat. Een 24-jarige bestuurder uit Waalwijk was aan zijn radio aan het rommelen en reed bovenop een aanhanger die voor hem reed. Na de aanrijding kwam de bestuurder met zijn auto in de sloot terecht. Hij raakte hierbij licht gewond. Een ademtest op het bureau wees aan dat de man 655 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De politie heeft zijn rijbewijs in beslag genomen.

Politie houdt man aan na huiselijk geweld

RIJEN: Vrijdagmiddag heeft de politie een 38-jarige man in zijn woning aangehouden nadat hij zijn vrouw zou hebben geslagen. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld. De vrouw verklaarde dat het niet de eerste keer was zij werd mishandeld en heeft aangifte gedaan.

Politie houdt twee vrouwen aan na fietsen in voetgangersgebied

WAALWIJK: Surveillerende agenten zagen vrijdagavond rond 20.00 uur hoe twee vrouwen van 17 jaar en 19 jaar op de Stationsstraat fietsten waar dat niet was toegestaan. Zij spraken de beide dames hier op aan en wilden een bekeuring uitschrijven. Eén van hen wilde haar naam niet opgeven en werd aangehouden voor het niet voldoen aan de identificatieplicht. Haar vriendin bemoeide zich met de aanhouding en schold de agenten uit. Zij werd ook aangehouden. Na verhoor op het politiebureau mochten de twee naar huis, alsnog met een mini-proces verbaal.

Auteur: Manon Erkens