Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 5 april 2008

Vier aanhoudingen tijdens horecatoezicht

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag was het rustig in de stad. Het natte weer zorgde er voor dat het niet druk op straat was. De politie hield vier personen aan en deelde twee bekeuringen uit voor het negeren van het inrijverbod bij de hogebrug.

Op de Havermarkt gaf een 19-jarige man uit Breda na een scheldpartij over en weer een 19-jarige man uit Breda een forse duw tegen de gevel en een stomp tegen zijn gezicht, waardoor deze lichtgewond raakte aan zijn linkerwang. De man kon direct worden aangehouden door de politie. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling. De dader kreeg via de AU-procedure een boete van 260 euro opgelegd en kon na betaling vertrekken.
Een 19-jarige man uit Breda werd aangehouden voor belediging. Twee mannen van 23 jaar en 19 jaar uit Breda werden betrapt toen zij aan de Haven een fiets in het water wilden gooiden. De politie heeft hen aangehouden voor baldadigheid en met een bekeuring naar huis gestuurd.

Twee auto's uitgebrand

BREDA: Zaterdagochtend kwam rond 05.00 uur een melding binnen dat twee geparkeerde auto's aan de Kortrijkstraat in brand stonden. De brandweer heeft de branden geblust. Twee andere auto's zijn door de brand beschadigd. Buurtbewoners hebben kort voor het uitbreken van de brand twee personen horen wegrennen. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt steekpartij Wilgstraat

BREDA: Zaterdagochtend rond 04.40 uur kreeg de politie een melding van het Amphiaziekenhuis dat op de afdeling Spoedeisende Hulp een slachtoffer van een steekpartij was binnengebracht. De man had op de kruising Meidoornstraat-Lunetstraat twee inzittenden van een toevallig voorbijkomende auto aangesproken om hem naar het ziekenhuis te brengen. Het 40-jarige slachtoffer uit Tilburg zou op bezoek zijn geweest bij een woning aan de Wilgstraat en vermoedelijk ruzie hebben gekregen met de bewoner van dit pand. De politie heeft een (buurt)onderzoek gedaan onder omwonenden en mogelijke sporen veiliggesteld.

Dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren

BREDA: Vrijdagavond rond 23.50 uur heeft de politie een 40-jarige bestuurder aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol tegen een verkeerpaal was gereden op de Weerijssingel. De ademalanyse wees uit dat de man 945 ug/l aan alchohol in zijn bloed had. Dit is ver boven de toegestane 220 ug/l. De Bredanaar mocht meteen zijn rijbewijs inleveren. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld. Hij mag zich later voor de rechter verantwoorden.

Auteur: Manon Erkens