Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 05-04-2008

Aanrijding door bedienen autoradio

BARGER COMPASCUUM Vrijdagmiddag veroorzaakte een 24-jarige vrouw uit Barger Compascuum een aanrijding op de Verlengde Splitting. Ze reed in de richting van de T-kruising met de Johansvaart en was met de autoradio bezig. Daardoor zag ze niet dat twee autos voor haar remden omdat de een linksaf wilde slaan. Ze botste achter op de auto van een 19-jarige vrouw uit Emmen. Deze botste weer tegen de auto van een 20-jarige man uit Emmen. De 19-jarige bestuurster raakte gewond aan haar been en liep diverse kneuzingen op. (08-124924)

Man gewond bij aanrijding met vrachtauto

EEN Vrijdagmiddag raakte een 86-jarige man uit Haulerwijk gewond bij een ongeval op de Haulerwijksterweg. De man reed vanaf de Scheidingsweg de Haulerwijksterweg op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een 47-jarige plaatsgenoot die een vrachtauto bestuurde. De personenauto van de bejaarde automobilist kwam in de sloot terecht. De bestuurder, die bekneld zat, is door de brandweer uit de auto gehaald. Hij is met hoofdletsel naar het UMC Groningen gebracht. (08-124926)

Auto te water

KLAZIENAVEEN Vrijdagavond reed een 18-jarige jongeman uit Klazienaveen met een auto over het Van Echtenskanaal. Tijdens het inhalen van een andere auto schrok hij van een tegemoetkomende bromfiets en gaf een ruk aan het stuur. Daarop ging de auto van het talud af het water in. Samen met een tweede inzittende wist de bestuurder zelf uit de auto te komen. Voor controle zijn ze naar het Scheperziekenhuis gegaan. (08-124994)

Aanhoudingen na alcoholgebruik in verkeer

HOOGEVEEN Vrijdagavond heeft de politie een 29-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden op De Kaag. Hij reed daar in zijn auto terwijl hij had gedronken. Bij de blaastest scoorde hij 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (08-124974)

VRIES Vrijdagnacht controleerde de politie op de Verlengde Noordenveldweg een 54-jarige automobilist uit Vries. Hij blies 0,86 en kreeg een daarvoor proces-verbaal. (08-125014)

Beschonken bestuurder met auto op de kop

EMMEN Vrijdagnacht reed een 27-jarige man uit Amen met zijn auto over de Nieuw Amsterdamsestraat. Bij de Waanderweg reed hij, vanuit de richting Nieuw Amsterdam, over een verkeersgeleider en raakte een lantaarnpaal. Daarna kwam de auto op de kop tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd. Hij had wel gedronken, maar weigerde alle medewerking aan de wettelijk verplichte blaastesten. Ook een bloedproef weigerde hij. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij mag zich later verantwoorden bij de Politierechter. (08-125049)

Politie deelt bekeuringen uit bij controles

ASSEN Vrijdag controleerde de politie met een onopvallende surveillanceauto. Daarbij zijn vijf automobilisten bekeurd omdat ze tijdens het rijden zaten te bellen. Deze bekeuring kost inmiddels 150 Euro en voor dat bedrag zijn prima carkits te koop.

HOGEVEEN Vrijdagavond zijn in Hoogeveen nog eens twee bestuurders voor het niet handsfree bellen bekeurd. Een bromfietser, zonder helm en veel te snel, werd aangehouden wegens alcoholgebruik. Bij de blaastest kwam hij op 0,4 promille. Teveel voor beginnende bestuurders. Twee jongeren kregen een boete omdat ze alcoholhoudende drank bij zich hadden in het centrum.

Zeshonderd Euro boete na overtreden snelheid

EMMEN Vrijdagnacht reed een 25-jarige man uit Hongarije met een snelheid van 190 kilometer per uur over de N34, waar 100 is toegestaan. Nadat hij aan de kant was gezet is contact gezocht met het Openbaar Ministerie. Deze bepaalde de boete op 600 Euro. Omdat dit bedrag niet direct kon worden betaald is de auto in beslag genomen, Als de boete wordt betaald, krijgt de Hongaar zijn auto terug. (08-125009)

Winkeldief aangehouden

ASSEN Vrijdagmiddag heeft de politie een 31-jarige vrouw uit Assen aangehouden. Ze was in een supermarkt aan de Bremstraat betrapt bij de diefstal van een wekkerradio van 28 Euro. Ze kreeg na verhoor een dagvaarding uitgereikt. (08-124934)

Man aangehouden na mishandeling

BEILEN Vrijdagnacht heeft de politie een 19-jarige jongeman uit Assen aangehouden. Hij had in de disco aan de Domoweg een 22-jarige Groninger een klap in zijn gezicht gegeven bij een vechtpartij. (08-125051)

Hennepkwekerijen aangetroffen

COEVORDEN Bij een inval in een huis aan de Weth. Donkerstraat trof de politie vrijdag op de zolder een hennepkwekerij aan met honderd planten. De elektriciteit werd daarbij gestolen. De kwekerij is ontmanteld en vernietigd en Essent heeft de stroom afgesloten. (08-117820)

NIEUW AMSTERDAM Bij een onderzoek in een schuur achter een woning aan de Vaart NZ trof de politie een illegale kroeg aan met daarin een hennepkwekerij. Er werden geen planten meer aangetroffen. De installatie werd afgevoerd en vernietigd. In de schuur troffen agenten ook een geheime zender aan. Deze werd in beslag genomen. De 32-jarige eigenaar werd aangehouden en verhoord. (08-124895)

ASSEN - Vrijdag ging de politie een kijkje nemen in een flat aan de Oldengaardestraat, nadat daar informatie over was binnengekomen met betrekking tot een kwekerij. Agenten troffen in de woning een kwekerij aan met 146 planten, die net geoogst waren. De installatie en de planten zijn in beslag genomen en afgevoerd. De bewoner zal op een later tijdstip worden verhoord. (08-124772)

Mannen aangehouden na geweld tegen politie

MEPPEL Vrijdagnacht heeft de politie twee mannen uit Meppel van 23 en 25 jaar aangehouden. Ze vielen een agent aan toen deze een auto wilde controleren. In de Grote Kerkstraat stond een bestelbus waarbij twee benen uit het raam staken. Toen een van de politiemensen naar deze bus liep om te kijken wat er aan de hand was kwam een van de twee verdachten tegen hem aan staan en vroeg wat hij daar moest. Toen de politieman hem wegduwde vielen beide hem tegelijk aan. Er ontstond een vechtpartij, waarbij de twee agenten, met behulp van een tweede eenheid, de twee uiteindelijk konden overmeesteren. Met gebruik van pepperspray en handboeien konden ze worden afgevoerd. De twee mannen zijn ingesloten. (08-125018)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.