Ingezonden persbericht

Chris van der Drift direct snel op onbekend terrein

ESTORIL - Op het Portugese circuit van Estoril, waar het tweede weekend van juli voor het eerst een International Formula Master-race wordt verreden, werd vlak voor het weekeinde getest. De 22-jarige Chris van der Drift was wederom van de partij met het Italiaanse team JD Motorsport en liet net als op Monza een ijzersterke indruk achter. De Rotterdammer bleek direct snel en eindigde beide dagen in de top van de uitslagen.

De eerste dag begon met softwareproblemen bij de versnellingsbak, maar toen deze eenmaal opgelost waren kon Van der Drift de nodige ronden afleggen. Op oude banden klokte hij een keurige derde tijd van 25 deelnemers. Naarmate de dag vorderde werd door het zonnige weer het circuit steeds warmer. Na de lunch bleek het circuit 60 graden Celsius te zijn waardoor het neerzetten van een toptijd niet meer mogelijk leek. Aan het einde van de dag was het circuit weliswaar iets afgekoeld, toch bedroeg het asfalt temperatuur twaalf graden hoger dan 's ochtends. Chris liet op dat moment nieuwe banden onder zijn Formula Master-bolide monteren en wist alsnog zes tienden van een seconde van zijn tijd te rijden. Dit resulteerde in de beste tijd van de middag.

"Toen het 's middags zo heet was konden we weinig doen voor het zetten van een snelle tijd. We hebben dat moment beetgepakt om verschillende zaken uit te proberen. Omdat we hier van de zomer racen komt dit nog wel van pas", lichtte Chris van der Drift toe.

De tweede ochtend startte de snelle Nederlander op nieuwe banden. Van der Drift eindigde op een keurige vierde stek, op slechts twee tienden van een seconde van de beste tijd. Het zetten van rappe rondetijden werd enigszins verstoord door het optreden van een versnellingsbakprobleem. Het terugschakelen zorgde voor moeilijkheden, waardoor tijd werd verloren. 's Middags ruilde Chris zijn bolide met zijn teamgenoot Sergey Afanasiev. De Rus kende enorme versnellingsbakproblemen en Van der Drift bood een helpende hand. Hij reed veel uit- en inronden om elke verandering aan de auto te onderzoeken. Uiteindelijk leken de problemen van elektronische aard te zijn. Afanasiev reed met de auto van Van der Drift een zesde tijd, op zes tienden van een seconde van de beste middagtijd.

Chris van der Drift: "Het ging erg lekker. Ik heb een goed gevoel aan deze twee testdagen over gehouden. Ook al had ik nog nooit op dit circuit gereden, ik was met de auto direct snel. Er had zelfs nog meer ingezeten als we met nieuwe banden op het juiste tijdstip naar buiten waren gegaan. 's Middags liep het asfalttemperatuur snel op waardoor het te heet werd om een snelle rondetijd neer te zetten. Verder heb ik het team geholpen met de problemen in de bolide van mijn teamgenoot en heb ik een nuttige bijdrage kunnen leveren.

Chris wordt ondersteund door: Racing Pool, National Meats Ltd en BMW Ekris.

--