Strippenkaarten en OV-abonnementen bestellen via internet


Openbaar Vervoer tickets makkelijk en snel via OVwebloket.nl

DEN HAAG, 20080406 -- Het is zover. Vanaf vandaag hoeft niemand meer de deur uit om strippenkaarten of openbaar vervoer abonnementen te kopen. Dit kan nu ook heel eenvoudig via internet. Bestellers hoeven voor de aflevering ook niet thuis te blijven want de bestelling wordt geleverd als brievenbuspost. Hoge verzend of administratiekosten? Welnee, slechts 0,50 euro per bestelling. Wie direct wil bestellen kijkt op: www.OVwebloket.nl.

OVwebloket.nl is een initiatief van Smartfoxx BV, specialisten in mobiliteit en bereikbaarheid. Met OVwebloket probeert Smartfoxx meer keuze te bieden aan reizigers. De website is nu begonnen met strippenkaarten en abonnementen maar de bedoeling is heel snel het complete aanbod aan landelijke, regionale en lokale vervoerbewijzen aan te bieden. Bovendien wil OVwebloket ook een loket zijn voor de OV-chipkaart. Vooral mensen die hun gegevens niet willen vastleggen bij de OV bedrijven en anoniem willen reizen zijn daarmee geholpen. Doel is steeds het OV makkelijk toegankelijk te maken en als het kan ook nog eens voordeliger.

Ook bedrijven, overheden en zorginstellingen kunnen profiteren van deze dienstverlening. Het OVwebloket kan voor deze organisaties een 'servicedesk vervoer' zijn waarbij naast strippenkaarten en OV-abonnementen ook fietsen, lease-auto's, taxivervoer en reisinformatie geregeld kan worden. De organisatoren werken hiertoe onder andere samen met de Reisinformatiegroep (9292OV).