Gemeente Den Haag

Lezing Vredespaleis over local and global justice

'Vrede is niet de afwezigheid van oorlog.
Het is een deugd, die uit geestkracht en standvastig verlangen voortkomt

- Baruch de Spinoza, Tractatus Politicus

Op 7 april 2008 geeft de Amerikaanse filosoof Michael Walzer een lezing in het Vredespaleis over 'local and global justice'. Aansluitend is er een debat. Inschrijven kan, maar het aantal plaatsen is beperkt.

> Bekijk de brochure voor meer informatie (pdf, 3.5 Mb)

Michael Walzer is verbonden aan het Institute for Advanced Study van Princeton University in New Jersey. Na zijn lezing gaat hij in debat met rechter Alphons Orie (Joegoslaviëtribunaal), Dr. Marli Huijer (The Hague University) en prof. Jouke de Vries (Universiteit Leiden).

Inschrijven kan tot 2 april via www.spinozalens-denhaag.nl.

Spinozalens
Enkele dagen vóór de lezing en het debat, op 4 april, zal Walzer de Spinozalens ontvangen: een internationale onderscheiding die tweejaarlijks wordt uitgereikt. Doel van de prijs is om het debat over ethiek en moraal te stimuleren. De prijs bestaat uit een sculptuur en een geldbedrag van 25.000,-. Ook zal een boek over het werk van de laureaat worden uitgebracht. Dit boek kan op 7 april worden gekockt; per verkocht exemplaar gaat 1,- naar het Rode Kruis.

De Spinozalens is vernoemd naar de beroemdste Nederlandse filosoof Baruch de Spinoza, die zijn dagelijks brood verdiende als lenzenslijper.

Rode Kruis
De lezing en het debat worden georganiseerd in het kader van het Rode Kruisjaar in Den Haag.

Zie voor meer informatie www.denhaagrodekruisstad.nl