Gemeente Zwolle

Agenda gecombineerde commissie Ruimte/Welzijn maandag 7 april 2008

Tijd en plaats

Op maandag 7 april 2008 vindt er een gecombineerde commissie Ruimte/Welzijn plaats van 19.30-22.30 uur in de Raadzaal van het Stadhuis (Grote Kerkplein 15) in Zwolle.

Bouwplan Burgemeester Roelenweg Oost (taxicentrale, studentenhuisvesting, geclusterde voorziening)

De raad wordt gevraagd het college de ruimte te geven om bij het verdere ontwikkelproces voor deze locatie af te mogen wijken van het Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) dat door de raad in juni 2007 voor dit gebied is vastgesteld. Als het college deze ruimte krijgt, dan zal het verder uitgewerkte bouwplan met de betrokkenen worden besproken en zal een wijziging van het SPvE ter vaststelling aan de raad worden voorgelegd. De veranderingen in het SPvE zitten enerzijds in de hoogte (van 30 naar 36 meter) en anderzijds in het bouwvolume (van 17.000m² naar 25.000 m²). De gevraagde uitbreiding heeft enerzijds te maken met de wensen van hogeschool Windesheim (huisvesting studenten Honours College) en anderzijds met de financiële haalbaarheid van het totale plan. Het college heeft een externe adviseur om een second opinion op het plan gevraagd; die is in de commissiebundel opgenomen. Op dinsdagavond 25 maart 2008 heeft in de raadzaal een informatiecommissie plaatsgevonden over de ontwikkelingen op deze locatie.

Raadsvoorstel "Geclusterde voorziening en Herberg"

De raad wordt gevraagd ten behoeve van de verlenging van de tijdelijke huisvesting van Bonjour op de huidige locatie een bedrag van max. ¤ 250.000,-- ter beschikking te stellen. Dit t.b.v. de uitwerking van de afspraken met de omwonenden. Tevens wordt de raad gevraagd om dezelfde zorginstellingen, die nu verantwoordelijk zijn voor de zorg en de opvang, ook in de nieuwe situatie (de nieuwe geclusterde voorziening en de nieuwe Herberg) deze zorg en opvang te laten verzorgen. Tot slot wordt de raad gevraagd éénmalig een bedrag van max. ¤ 150.000,-- te verlenen om een centrale toegang tot de zorg- en opvangvoorziengen te realiseren. Vanaf 2009 zou hiervoor een jaarlijks bedrag beschikbaar moeten worden gesteld.

Raadsvoorstel "Voortgang en voorbereidingskrediet 2008 de Herberg"

De raad wordt gevraagd om, op basis van de in het raadsvoorstel geschetste voortgang van de bouwplanontwikkeling van De Herberg, een voorbereidingskrediet ad ¤ 73.600,-- te verlenen. Dit vooruitlopend op de behandeling van de Perspectiefnota 2009

Huisvesting bijzondere doelgroepen/platform wonen-welzijn-zorg

De raad heeft deze brief geagendeerd voor bespreking in deze commissie. Als reden voor agendering heeft de fractie van GroenLinks / De Groenen aangegeven het van groot belang te vinden dat er voldoende woonruimte voor bijzondere doelgroepen komt.

Reactie college op initiatiefvoorstel D66 over bestemmingsplannen en mantelzorg

De raad heeft deze brief geagendeerd voor bespreking in deze commissie. De fractie van D66 heeft laten weten zich niet in de beantwoording te kunnen vinden en daarover te willen spreken.

Bron: Raadsgriffie
Datum van 27-03-2008 tot 07-04-2008
f