Gemeente Drechterland

28-3-2008
veilig op de fiets naar school

De Verkeersslang van 7 tot en met 11 april

Als onderdeel van het project âOp de fiets bereik je ietsâ wordt op een aantal basisscholen âDe Verkeersslangâ gehouden van 7 tot en met 11 april.
fietsen naar school! Doel van De Verkeersslang
Bij veel basisscholen wordt een groot aantal kinderen met de auto naar school gebracht, waardoor onveilige situaties, parkeerproblemen en milieuoverlast ontstaan. Draaiende motoren, dubbel geparkeerde autoâs en overstekende kinderen; de problemen bij de schoolpoort zijn talrijk. Bij basisscholen is er vaak weinig parkeerruimte, en al snel is het rond het begin en einde van de schooldag een enorme drukte. Ondanks het feit dat veel ouders met hun kinderen in de buurt van de basisschool wonen, worden ze toch vaak met de auto gebracht.

Dat kan anders. . .
Op de basisscholen Het Kerspel, ât Skitteljacht (Hoogkarspel), Meester Spigt, Jozefschool en ât Padland vindt gedurende één week, van 7 tot en met 11 april, een leuk en vernieuwend verkeersspel plaats, namelijk âDe Verkeersslangâ. Het doel van het spel is om verkeersveilig en milieuvriendelijk verplaatsingen naar basisscholen te stimuleren. Het spel kan echter alleen slagen als de ouders meedoen om de kinderen op een veilige en milieuvriendelijke manier naar school te brengen.

Hoe werkt het spel?
Elke leerling die verkeersveilig of milieuvriendelijk naar school komt krijgt gedurende de week een sticker. Tijdens een klassikale meting bij aankomst op school wordt er vijf dagen lang gekeken wie op een goede manier naar school is gekomen. Op een meetformulier noteert de leerkracht de verplaatsingswijze van de leerlingen. Alle verzamelde stickers worden dagelijks in school samengebracht op een mooi groot spelspandoek van de Verkeersslang. De bedoeling is dat het spandoek aan het eind van de week vol is met stickers, zodat alle kinderen een beloning verdienen.

Aan u als ouder/verzorger is nu de vraag om medewerking te verlenen aan het spel, zodat het een geslaagde week wordt. Dus doe mee en laat uw kind, onder begeleiding of zelfstandig, tijdens de Verkeersslang bijvoorbeeld lopend of fietsend naar school komen. De autoverplaatsingen willen wij zoveel mogelijk beperken. Wanneer u ver van school woont en geen andere mogelijkheid heeft, kunt u uw auto op afstand van de school parkeren zodat de directe schoolomgeving vrij blijft van autoâs en de situatie voor de kinderen overzichtelijk blijft.

Meer informatie
Meer informatie over de Verkeersslang vindt u op http://www.verkeersslang.nl