Gemeente Son en Breugel


Breugel actief tijdens Week van de Gezondheid

Dit jaar vindt voor de vijfde keer de Week van de Gezondheid plaats.
---

In Breugel wordt vanuit het project Brede Samenwerking extra aandacht geschonken aan dit initiatief. In de week van 7 tot en met 13 april worden allerlei activiteiten georganiseerd op basisscholen, peuterspeelzalen en kinderopvangcentra.

Trakteren op ontbijtje
Het thema van de Week van de Gezondheid is `Geniet van Gezondheid'. Ieders leven staat al zo veel in het teken van iets niet mogen en iets moeten. Jong, oud, gezond, ziek of niet lekker in je vel: van 7 tot en met 13 april mag iedereen best even stil staan bij wat je wel hebt en wat je wel kan. Laten we genieten van onze gezondheid. Supermarkt EM-TÉ in Breugel trakteert in de Week van de Gezondheid alle kinderen op de basisscholen, peuterspeelzalen en kinderopvang in Breugel op een ontbijtje, voor de gelegenheid `rondje gezond' genoemd.

Sportieve activiteit
De instellingen die in Breugel deelnemen aan de Brede Samenwerking (scholen, peuterspeelzaal, kinderopvang, GGD, gemeente) hebben een programma samengesteld. Veel kinderen gaan samen ontbijten gedurende die week en er wordt aan het thema gezonde voeding gewerkt in de groepen. Ook vindt er een sportieve activiteit plaats. De bibliotheek ondersteunt deze week én de Nationale Sportweek - van 28 maart tot en met 6 april - met een thematentoonstelling.
Deze actie - opgezet vanuit het project Brede Samenwerking - is vooral gericht op de kern Breugel. Maar uiteraard kan iedereen zijn of haar bijdrage leveren aan deze week. Kijk voor meer informatie over de Week van de Gezondheid op: www.weekvandegezondheid.nl