Gemeente Dalfsen

Drenten exposeren in Dalfsen


01-04-2008

In het gemeentehuis in Dalfsen is vanaf 7 april weer een nieuwe tentoonstelling te bezichtigen. Ineke van Tiel (Wapserveen) exposeert haar schilderijen en Hans van Riessen (Vledderveen) toont zijn keramische werken.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis tot en met 7 mei 2008.

Kunstschilder Ineke van Tiel studeerde in de jaren `70 aan de afdeling beeldende kunst van de Vrije Universiteit. In de jaren `80 volgde zij in Amersfoort lessen grafische druktechniek. Daarna maakte zij zich de diverse technieken in de schilderkunst meester. Vanuit het gestileerde grafische, via aquareltechniek, heeft zij een nieuwe stijl ontwikkeld. Hierbij geven de scherpe lijnen en een transparante gelaagdheid haar kijk op de wereld waarin wij leven weer. In haar werk laat zij zich verrassen door het mooie onverwachte. Haar atelier is in Wapserveen.
Hans van Riessen woont en werkt sinds 1973 als kunstpottenbakker in zijn eigen atelier in het Drentse Vledderveen. Van 1966 tot 1973 was hij leerling van Frans Slot in Epe, Gaandeweg heeft Hans van Riessen een geheel eigen stijl ontwikkeld. Deze is geïnspireerd op 2000 jaar Aziatisch aardewerk en porselein. Zijn manier van werken komt overeen met de werkwijze die wordt uitgedragen door één van de weinige opleidingscentra voor pottenbakkers uit zuidoost Azië. Zijn visie is de drie-eenheid, hier bedoeld vanwege het draaien, glazuren en stoken.
Zijn werk illustreert de nooit ten einde zijnde speurtocht naar evenwicht tussen technisch vakmanschap en eenvoudige schoonheid. Het resultaat is een tijdloze vormgeving gecombineerd met een harmonieuze kleurstelling, elk kunstwerk is uniek, eenmalig en met de hand vervaardigd.