Gemeente Capelle a/d IJssel

Bouwrijp maken woongebied nabij Narcisstaat.

Op maandag 7 april wordt er begonnen met het bouwrijp maken van woongebied nabij de Narcisstraat. Het betreft het terrein ten oosten van de beluchtingsvijver waar in het verleden een rioolwaterzuivering stond en wat later als opslagterrein gebruikt werd. Op dit terrein staat ook nog een rioolgemaal wat nog in gebruik is. Op dit moment wordt er een nieuw rioolgemaal gebouwd ter plaatse van het trapveldje in het groengebied ten noorden van het fietspad wat loopt tussen de Schenkelsedreef en de Capelseweg. Het terrein waar het nieuwe woongebied gerealiseerd wordt, strekt zich uit tot aan de Goudenregenstraat waar reeds een vijftal woningen gesloopt is en waar binnenkort nog een blok van vijf woningen gesloopt gaat worden.

Wat gaat er gebeuren?

Het voetpad dat om de beluchtingsvijver loopt wordt aan de oostzijde afgesloten waardoor het niet meer mogelijk is om rondom de beluchtingsvijver te wandelen.

Vervolgens worden alle bomen waarvoor kapvergunning is verleend binnen het plangebied gekapt.

Aan de Goudenregenstraat worden de woningen met de huisnummers 80 t/m 88 gesloopt evenals de opstallen die nog aanwezig zijn op het oude opslagterrein.

Daarna wordt het terrein verder opgeruimd en worden alle oude verhardingen en funderingen verwijderd.

Zodra het nieuwe gemaal gereed is, zal ook het oude gemaal gesloopt worden. Zodra het terrein geheel is ontruimd, wordt het opgehoogd met zand.

Nadat de ondergrond voldoende is ingeklonken, zal met de bouw van appartementen en eengezinswoningen worden begonnen.