Saxion Hogescholen
BR>

do 03 april 2008

Hoog bezoek uit Oekraïne bij Saxion

In de week van 7 april ontvangt het Kenniscentrum Gezondheid, Welzijn & Technologie van Saxion Hogescholen een delegatie van 14 personen uit Oekraïne. De delegatie bestaat uit hoge ambtenaren van het Ministerie van Gezondheid en de vier rectoren en professoren van de medische universiteiten in Kiev, Odessa, Ternopil en Simferopol. Doel van het bezoek is kennismaking met aspecten van de Nederlandse gezondheidszorg en ouderenzorg in het kader van een samenwerkingsproject met het Kenniscentrum.

In Kiev, Odessa, Simferopol en Ternopil zijn in november 2007 deelprojecten gestart waarin verpleegkundigen, sociaal werkers, vrijwilligers, onderwijs en overheden participeren. Het doel is om op het gebied van ouderenzorg af te stemmen en samen te werken op basis van analyse en onderzoek. De zorg is met name gericht op ouderen die zich in een moeilijke positie bevinden en zorgbehoeftig zijn. Deze samenwerking vindt nu nog nauwelijks plaats. Daarnaast helpt het Kenniscentrum met het opzetten van een landelijke opleiding voor wijkverpleegkundigen.

Het project, waarin wordt samengewerkt met Zorggroep Carint (Hengelo) en Zorggroep Solis (Deventer), wordt mogelijk gemaakt door het Matrasubsidiefonds. Het doel van het fonds is vernieuwingen te realiseren op het gebied van onderwijs, zorg, welzijn of wetgeving in Oost-Europa. Hierdoor moeten deze landen een betere aansluiting bij West-Europa (EU) vinden.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Koos Stomp, manager Kenniscentrum, tel. 053 - 487 15 59, j.stomp@saxion.nl of Truus Spijker, associate lector,g.j.h.spijker@saxion.nl