Gemeente Eindhoven

Persbericht 3 april 2008, no. 088

Rob van Gijzel burgemeester van Eindhoven
Maandag 7 april neemt de heer Braks in een speciale raadsvergadering afscheid en wordt Rob van Gijzel geïnstalleerd als burgemeester van Eindhoven

Na de aankondiging van het vertrek van de heer Sakkers in 2007 ging de Eindhovense gemeenteraad direct op zoek naar een nieuwe burgemeester. De beste twee kandidaten: Rob van Gijzel en Leen Verbeek, werden via een referendum aan de Eindhovense bevolking voorgelegd. Zowel het merendeel van de stemmers als van de gemeenteraad spraken hun voorkeur uit voor Rob van Gijzel als nieuwe burgemeester voor Eindhoven.
Waardevol
In de zeven maanden tussen het vertrek van de heer Sakkers en de installatie van de heer van Gijzel, heeft Eindhoven in de heer Gerrit Braks een waardevol burgemeester gehad. De raad nam 7 april met respect en dankbaarheid afscheid van hem. Met Rob van Gijzel als burgemeester breekt er een nieuw tijdperk voor Eindhoven aan onder leiding van een jonge, ambitieuze en bevlogen burgemeester; een Eindhovenaar in hart en nieren.
Speciale gasten
Bij de speciale raadsvergadering 7 april ter ere van het afscheid van de heer Braks en de installatie van de heer Van Gijzel, zijn ook de vijf voorgaande burgemeesters van Eindhoven aanwezig:


- De heer Van der Lee 1973-1979

- De heer Borrie 1979-1988

- De heer Van Kemenade 1988-1992

- De heer Welschen 1992-2003

- De heer Sakkers 2003-2007
âDe Baas van Eindhovenâ dit keer over de nieuwe burgemeester âDe Baas van Eindhovenâ is een kort televisieprogramma op E-tv over belangrijke gebeurtenissen in het Eindhovense gemeentebestuur en de lokale politiek. Deze keer gaat het programma natuurlijk over de nieuwe burgemeester met: interviews met de scheidende en de nieuwe burgemeester, raadsleden en inwoners die hun visie op de burgemeester geven en natuurlijk beelden van de raadsvergadering waarin de plechtigheden plaatsvonden.

Het programma duurt ± 10 minuten wordt dinsdag 8 april vanaf 18.00 uur op E-tv uitgezonden en op woensdag herhaald.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail
deze pagina printen
mail deze link door