Gemeente Terneuzen

Tijdelijke verkeersstremmingen door onderhoudswerk Haarmanweg in Terneuzen

TERNEUZEN - Komende maanden zal aannemingsbedrijf H4A starten met het uitvoeren van diverse onderhoudswerkzaamheden aan asfaltverhardingen. Uit inspecties is gebleken dat er een aantal weggedeelten gereconstrueerd dienen te worden. De Mr. F.J. Haarmanweg is er hier één van en zal in de week van 7 tot en met 11 april worden aangepakt.

Vanaf het kruispunt met de Rooseveltlaan tot ca. 450 meter richting de N61 worden de asfaltverharding en de verkeersgeleiders vernieuwd. Over dit tracé wordt de bestaande asfaltverharding gefreesd waarna een nieuwe tussenlaag en toplaag wordt geasfalteerd. Dit is inclusief het kruispunt met de verkeerslichten. Na gereedkomen van het asfaltwerk wordt tenslotte de belijning terug aangebracht.

Overlast voor het verkeer
Om het verkeer zo min mogelijk te stremmen zal overdag ter plaatse van het werk de route over de Haarmanweg open blijven over één rijstrook. Het verkeer wordt dan met een tijdelijke verkeersregelinstallatie geregeld. De aansluitingen op het kruispunt richting Rooseveltlaan en de haventerreinen worden dan afgesloten. Hiervoor zullen omleidingroutes ingesteld worden. s Avonds na 19.00 uur wordt het gehele werkvak afgesloten voor alle verkeer, dus ook het kruispunt met de Rooseveltlaan. Het verkeer dient dan de omleidingroutes te volgen.Maandag 7 april start het werk. Verkeersmaatregelen worden aangebracht en er wordt gefreesd. Dinsdag worden midden- en verkeersgeleiders vernieuwd. Woensdag en donderdag worden de tussenlagen geasfalteerd. Vrijdag wordt tenslotte de deklaag geasfalteerd en worden belijningen aangebracht. Volgens deze planning zal vrijdag 11 april omstreeks 18.00 uur het verkeer weer gebruik kunnen maken van het wegvak zoals in de normale situatie. De genoemde data zijn uiteraard afhankelijk van de weersgesteldheid en onvoorziene omstandigheden.
Contactpersoon namens gemeente is de heer Herwegh van de cluster Civiele Techniek (0115 455 000).

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl |