Gemeente Nijefurd


Schoorsteenborden terug op stadhuis Workum

Schoorsteenborden
Op maandag 7 april worden de 4 schoorsteenborden teruggeplaatst op het stadhuis van de gemeente Nijefurd aan de Merk in Workum. De werkzaamheden zijn ter afronding de onderhoudsbeurt aan dit rijksmonument. Na het plaatsen van de herstelde schoorsteenborden zijn de werkzaamheden nog niet afgerond. Het bordes en de toegang tot het stadhuis worden aangepakt zodra het weer het toelaat. Medio juli wordt ook de fundering van het uit de 17e eeuw daterende tegen het stadhuis aangebouwde Friese huis hersteld. De onderhoudsbeurt kost EUR 43.000,=.
De werkzaamheden aan het stadhuis worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Bouw 75 uit Workum. Het schilderwerk door Tijtsma schilders te Workum.

De werkzaamheden aan het Friese huis worden uitgevoerd door Bouwbedrijf De Jong Workum b.v. uit Workum. Het ontwerp van de nieuwe fundering komt voor rekening van Ingenieursburo Van der Lune & Rienksma te Sneek. De werkzaamheden worden gecoördineerd door de gebouwenbeheerder van de gemeente Nijefurd de heer P. Kampen.