Gemeente Halderberge


Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerrein Korenweide (3 april 2008)

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is binnen een jaar een feit voor het bedrijventerrein KORENWEIDE in de Gemeente Halderberge.

Maandag 7 april 2008 om 15.00 uur ondertekenen de Ondernemerskring Halderberge, de gemeente Halderberge, politie en MKB-Nederland een intentieverklaring bij de gemeente Halderberge. Hiermee spreken zij de intentie uit om de criminaliteit en onveiligheid op het bedrijventerrein gezamenlijk aan te pakken. Ondertekenaars zijn de heer A. Lesage bestuurslid van de Ondernemerskring Halderberge, burgemeester de heer A.F.W. Osterloh van de gemeente Halderberge, de heer P. Jobse, teamchef Mark en Dintel en de heer O. Keuker, van MKB Nederland.

Met het KVO-project hopen de gemeenten en partners het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van het bedrijventerrein te verbeteren. Criminaliteit en onveiligheid vormen een hardnekkig probleem voor de ondernemers, bezoekers en omwonenden. De ondernemers worden geconfronteerd met diefstal, inbraken en overlast. En het personeel voelt zich ook niet altijd veilig.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen biedt de mogelijkheid om gezamenlijk veiligheidsmaatregelen te treffen. Hierbij wordt gedacht aan het versnellen en vereenvoudigen van het doen van aangifte, het eventueel nemen van maatregelen om overlast te beperken. Er wordt binnen de collectieve beveiliging op het bedrijventerrein al samengewerkt om de bedrijven beter te beveiligen. Met het KVO-traject wordt deze samenwerking echter verbreed en versterkt.

In heel Nederland worden momenteel veel bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de KVO-methode. De ervaringen die inmiddels zijn opgedaan in verschillende gebieden bewijzen het succes van de werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe.

Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) ziet toe dat de Publiek Private Samenwerking concreet tot stand komt. Onder regie van het RPC begeleidt MKB Nederland dit soort bedrijventerreinen en biedt kosteloos hulp aan door de inzet van procesbegeleiders KVO-B.

Vooruitlopend op de ondertekening hebben de ondernemers op het bovengenoemde bedrijventerrein inmiddels een enquête ontvangen omtrent hun beleving van de veiligheid in het openbaar gebied. Ook hebben de samenwerkende partners in de maand maart 2008 een schouw uitgevoerd op het bedrijventerrein Korenweide.
Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 03/04/2008