Stadsdeel Amsterdam-Noord

Papierpriksters in het zonnetje

Aandacht voor het project van het Leger des Heils Maandag 7 april zet Harm-Jan van Schaik, portefeuillehouder van onder andere Openbare Ruimte, de vrouwen van het Papier-Prik-Project in het zonnetje. Elke maandag prikken zij het zwerfvuil uit het W.H. Vliegenbos.

Project

Het initiatief kwam van het Leger des Heils. Zij wilden voor de vrouwen in De Rosaburgh een Papier-Prik-Project starten. Daarom zochten zij contact met Stichting De Omslag. Deze stichting benaderde Harm-Jan van Schaik en hij was meteen enthousiast: "Het stadsdeel ondersteunt dit soort initiatieven maar al te graag en zorgt voor de prikkers, vuilniszakringen en hesjes. Bovendien investeren we de komende jaren flink in het W.H. Vliegenbos en vind ik het heel fijn dat de vrouwen van De Rosaburgh hierbij een handje helpen."

De Rosaburgh (Leger des Heils)

De Rosaburgh bestaat uit twee afdelingen. Een sociaal pension waar dak- en thuisloze vrouwen worden opgevangen en een afdeling crisisopvang voor moeders met kinderen. De Rosaburgh biedt een veilige en stabiele woonomgeving.

Activiteiten

Actieve dagbesteding is een belangrijk onderdeel om deze kwetsbare vrouwen een zetje in de goede richting te geven. De vrouwen ontvangen hier een kleine vergoeding voor. Zij vinden het werk zeer plezierig en nuttig. Vroeger stonden ze anders in de maatschappij en nu doen ze er iets voor terug. Het geeft voldoening en zelfvertrouwen, en legt een basis voor deelname aan de maatschappij.

Stichting De Omslag

Stichting De Omslag is een ideële project- en netwerkorganisatie. Zij zorgen door activiteiten en werk dat mensen met een beperking weer aan de maatschappij meedoen.

Datum: maandag 7 april 2008
Tijd: 10.30 uur
Locatie: W.H. Vliegenbos (bij de ingang)

Ellen Wognum
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: 06 1452 4433