Provincie Noord-Holland

Datum

4-4-2008

Onderwerp

Statencommissies vergaderen 7 april

Rienk van der Veen

Na de commissies van 31 maart is het maandag 7 april de beurt aan de Rekeningencommissie, de commissie Ruimtelijke Ordening en Grondbeleid ROG en de commissie Financiën, Europa, Personeel en Organisatie FEPO.

Op hun agendas de navolgende onderwerpen:
De Rekeningencommissie wordt geïnformeerd over de praktijk van de aanbestedingen door de provincie en zal zich buigen over de rapportage verbeteringstraject interne automatisering SAP, voortgangsrapportage rechtmatigheid 4e kwartaal 2007 en de rapportage concerncontrol.

Voor de commissie ROG houdt de heer A. Greiner, gedeputeerde Flevoland en voorzitter van de Stuurgroep Toekomstagenda Markermeer/IJmeer een presentatie gewijd aan het Ontwikkelingsperspectief Markermeer/IJmeer. Vervolgens is er de brief van GS over de Verkenning huisvesting tijdelijke werknemers uit Midden- en Oost-Europese landen, terugkoppeling van de 7e Noordvleugelconferentie Ontwikkelingsbeeld Noordvleugel 2040, de intentieverklaring doorstart SADC, planologische afwijkingsprocedure voor de realisering van Spaernhove te Cruquius en een toelichting op het besluit van GS de procedure stop te zetten voor de reservering van het banenstelsel Schiphol.

Van de leden van de commissie FEPO wordt een adviserend oordeel gevraagd over de Algemene Subsidie Verordening NH 2009. Eveneens staat op de agenda de toetreding van de provincie tot het project ontwikkeling regionaal bedrijventerrein CV Polanenpark. Tot slot is er nog Lijst subsidies buiten verordening waarover de commissie van gedachten gaat wisselen.