Gemeente Putten


Gemeente Putten organiseert project Klassen(n)sport (03-04-2008)


---

Putten, 3 april 2008

Maandag 7 april 2008 opent wethouder A. Kleijer het project Klasse(n)sport. Om 09.00 uur starten leerlingen van basisschool De Pelikaan met een streetdance clinic. Wethouder Kleijer en sportconsulent Bas van Eck zullen even meedansen met de kinderen.

De doelstelling van het project Klasse(n)sport is om zoveel mogelijk kinderen te stimuleren tot structurele, georganiseerde sportdeelname en is in het bijzonder gericht op de groep niet actieve kinderen.

Daarnaast wordt met het project gestreefd naar een goed gevarieerd aanbod van sporten. Dit kan uiteindelijk ook kwaliteitsverbetering en verhoging van de belevingswaarde van het gymnastiekonderwijs opleveren.

Het kind krijgt door dit project meer inzicht in de mogelijkheden van bewegen en kan zo meer interesse krijgen in verschillende takken van sport. Centraal staat kinderen zelf een bewuste(re) keuze (kunnen) laten maken voor een bepaalde sport die zij zelf leuk vinden.

Bijkomend winstpunt is dat de scholen en de sportaanbieders met elkaar in contact komen en dat dit kan leiden tot een (verbeterde) samenwerking.

De Puttense basisscholen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het project en acht scholen hebben zich aangemeld. Het gaat hierbij om ruim 345 kinderen uit de groepen 5 en 6. Per groep zullen de kinderen sportlessen volgens tijdens de schooluren. De scholen hebben de keuze gehad uit een 10-tal sporten: voetbal, basketbal, streetdance, judo, kickfun, jiu jitsu, tafeltennis, badminton, dansen en tennis.

Het project zal plaatsvinden van maandag 7 april t/m vrijdag 14 mei 2008.