Gemeente Tiel


Varkensmarkt Tiel beter begaanbaar

Om de toegankelijkheid en begaanbaarheid van de Varkensmarkt te verbeteren laat de gemeente in de periode van 7 april tot en met 19 april 2008 diverse werkzaamheden uitvoeren. Na de werkzaamheden ligt de Varkensmarkt er de komende jaren weer goed bij: goed begaanbaar voor ouderen, mensen met een rollator of rolstoel en ook dames met hakschoenen kunnen gemakkelijker uit de voeten.

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

* Het gedeeltelijk herstraten van de bestaande keienverharding.
* Aanbrengen van een betere funderingsconstructie (puin in plaats van zand).

* Voegen van de naden tussen de keien.

* Plaatsen van stormankers voor de wekelijkse warenmarkt.

Beperkte bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is sprake van een beperkte bereikbaarheid van Varkensmarkt en Plein gedurende het hele etmaal.
* Van maandag 7 tot en met zondag 13 april is het Plein bereikbaar via de Waterpoort en via een omleidingroute door het Zoutkeetstraatje. Het Zoutkeetstraatje is deze week in twee richtingen begaanbaar.

* Van maandag 14 april tot en met zaterdag 19 april is het Plein alleen bereikbaar via de Waterpoort.

Zaterdag- en maandagmarkt
Tijdens de werkzaamheden kunnen geen marktkramen staan op de Varkensmarkt. Op maandag worden de marktkramen toegevoegd aan de kramen op het Plein. Op zaterdag worden de kramen van de Varkensmarkt verplaatst naar een stuk van de Waterstraat, Markt en stuk van de Voorstad. Volgens de planning van de werkzaamheden zal dit hoogstwaarschijnlijk éénmalig zijn, namelijk zaterdag 12 april.

Drempels weg
De werkzaamheden vinden plaats in het kader van het Project Drempels Weg, waarbij op veel plaatsen in Tiel straten en stoepen zijn en worden aangepast. Het project richt zich op het wegnemen van knelpunten die ouderen en gehandicapten ondervinden in de openbare ruimte.
'Drempels weg' is onderdeel van het programma ouderen van het Tiels Stedelijk Ontwikkelingsbeleid dat mede mogelijk is gemaakt door de provincie Gelderland.

Meer informatie over tijdelijke verkeersmaatregelen.

Laatst bijgewerkt: 03 april 2008