Gemeente Utrecht

Leerlingen aan de slag in winkelcentrum De Gaard

Leerlingen van het Gerrit Rietveld College helpen in de week van maandag 7 tot en met vrijdag 11 april mee in de winkels van het nabijgelegen Winkelcentrum De Gaard. De leerlingen leren zo veel over de middenstand en over wat het betekent om een winkel te runnen die deel uitmaakt van een winkelcentrum. Ook zullen de leerlingen de surveillance in het centrum verzorgen en maken zij een bedrijvengids voor het winkelcentrum. De unieke samenwerking komt voort uit het onderwijsproject 'Winkeldochters, Koningsklanten'.

De leerlingen brengen in De Gaard in de praktijk wat zij geleerd hebben bij het onderwijsproject 'Winkeldochters, Koningsklanten'. In de lessen is veel aandacht besteed aan onder meer sollicitatiebrieven, winkelinrichting, bedrijfsvoering, reclame en klantenservice.

Goede buur
Het bestuur van het Gerrit Rietveld College vindt het belangrijk dat leerlingen praktijkervaring opdoen. Bovendien wil de school, die vlakbij het Winkelcentrum de Gaard ligt, een goede buur zijn. Sommige bezoekers en winkeliers hebben geen goed beeld van de scholieren, die vaak de pauze in het winkelcentrum doorbrengen. Dat wordt wel ervaren als jongerenoverlast. Het Gerrit Rietveld College neemt daarvoor verantwoordelijkheid en verwacht met dit project negatieve beelden bij te stellen. Gemeente Utrecht (Wijkbureau Noordoost) ondersteunt het project financieel.

Noot voor de media,